27 februari 2007

Tisdagstema vecka 9 2007

Ett nytt Tisdagstema har utdelats och den här gången är temat:

AKTIVITET
Idag tog jag ingen ny bild utan hittade den här från i höstas som får representera veckans tema för mig. På bilden pågår ju visserligen en aktivitet, ätning, men den har föregåtts av en annan väldigt rolig aktivitet, nämligen ridning! Det var en solig, härlig höstdag och jag var ut på en flera timmar lång ridtur i fjällen - det är livskvalitet! (Bilden är som vanligt klickbar om ni vill se den i större format.)

26 februari 2007

Pizzabak

Matlagningslusten har hållit i sig sen förra veckan då jag snodde ihop en köttfärslimpa till söndagsmiddag, men denna gång blev det pizza istället. Hemmagjord!

Gjorde en jästdeg med honung, tomatsås med vitlök och mycket örtkryddor och toppade pizzan med skinka, räkor, färska champinjoner och tomater och ost.

Slutresultatet blev så här! Gott, men nästa gång tar jag mindre tomatsås på, för den smaken tog lite överhand.

22 februari 2007

Kattsvit

Det är alltid tacksamt att ha kameran framme i närheten av Astrid, för det bjuds ofta på chanser till roliga bilder då, om man är tillräckligt snabb med avtryckaren :)

Dags att bli fin inför helgen och nogsam tvättning inleds.

En lång tvättprocedur bör följas av en gäspning av rang...

Svårt att avgöra om hon gäspar eller om hon skriker i förfäran över den obäddade sängen...

Får avsluta den här sviten med en bild där hon ser helt normal ut, utan någon tunga som sticker fram, för hon är ju egentligen en söt liten katt.

Foto © Helena F 2007

20 februari 2007

Tisdagstema vecka 8 2007

Med tanke på att det är semmeldagen idag, är det lite ironiskt att veckans tisdagstema är:

NYTTIG
Jag älskar semlor och är inte direkt känd för att vara världens nyttigaste människa, men jag gjorde ett försök att leta efter nåt nyttigt att fotografera här hemma. Och jag hittade något som både är nyttigt, fantastiskt gott och dessutom har en vacker färg - söta, saftiga apelsiner! Håll till godo!

Foto © Helena F 2007

19 februari 2007

Helena goes hemmafru

Igår överraskade jag mig själv och slog till med att laga en riktig söndagsmiddag. Det bidde köttfärslimpa fylld med diverse godsaker, inspirerad av en fantastiskt god köttfärslimpa jag fick av min moster E en gång. Resultatet blev inte riktigt i klass med min mosters, med väl godkänt ändå :)

Bildbloggerians köttfärslimpa
köttfärslimpetillverkning1
Jag geggade ihop köttfärs med ströbröd, hackad lök och ett ägg, och så kryddade jag med salt, peppar, oregano, cayenne, chilipeppar. Fyllde limpan gjorde jag med rökt kalkon, soltorkade tomater och riven västerbottenost. Och så hällde jag över köttbuljong som fick stå och gona till sig med köttfärsen i ugnen.

Till köttfärslimpan serverade jag potatisklyftor, morötter och lök i ugn, gröna ärtor och en alldeles hemmagjord gräddsås, som jag gjorde av buljongen och skyn från köttfärslimpan ihopkokad med grädde, soya och sirap . Jag är mäkta stolt över mig själv, för jag lagar aldrig husmanskost, och jag kände mig som en duktig liten hemmafru där jag stod i köksförkläde och fixade och donade med min söndagsmiddag :-)
(Men jag kan redan nu förvarna käre M om att det INTE kommer att bli en vana att jag leker hemmafru!)
IMG_2895 kopiera

IMG_2899r kopiera
IMG_2911r kopiera
Smaklig måltid!

Foto © Helena F (och M) 2007

14 februari 2007

Klantskalle!

Grattis till mig som precis lyckades radera varenda foto som jag tagit under dagen! Bilder som jag nogsamt tagit eftersom jag skulle vara med i Ett Foto i Timmen, EFIT, idag på Alla hjärtans dag. Uppenbarligen är det inte särskilt smart att ladda ner bilder från kameran samtidigt som man gör andra saker, för då kan man råka trycka på radera istället för ladda ner. Och tydligen även trycka på ja när frågan om man verkligen vill radera bilderna kommer upp...

Jag får trösta mig med att jag har en härlig middagsdejt att se fram emot nu. Och här får ni en liten valentinhälsning i form av ett litet chokladhjärta från mig och Astrid!

13 februari 2007

Tisdagstema vecka 7 2007

Veckans tisdagstema är en form:

AVLÅNG

Jag bläddrade runt bland mina bilder och hittade denna älg som får representera veckans avlånga tema. Älgar har ju som bekant rätt så avlångt ansikte och nos :) Till vardags bor denna älg på Skansen och blev förevigad av mig i höstas.

Foto © Helena F 2006

12 februari 2007

Katthemmet

Stöd katthemskatterna! Omslagsfoto: Stefan Tell

Jag har skrivit förut om Stockholms Katthem och deras kalender för 2007, som jag är stolt mamma till :) (klicka här för att komma till det inlägget). Jag vill påminna om den igen, för nu säljs nämligen årets kalender ut för halva priset och kostar bara 50:-. Så skynda er på och beställ kalendern! När ni köper den går pengarna oavkortat till katthemmets viktiga verksamhet.

Klicka här för att komma till Stockholms Katthems sida, där ni kan beställa kalendern.

10 februari 2007

Istappar



Vackra glänsande istappar på balkongräcket.

Bilderna är som vanligt klickbara.

Foto © Helena F 2007

08 februari 2007

Rosablommigt

Jag fick en stor och vacker bukett blommor med rosor, gerbera och liljor häromdagen som jag naturligtvis förevigade. Så att jag kan njuta av blommorna även efter att de vissnat och här kommer ett smakprov!







Foto © Helena F 2007

06 februari 2007

Tisdagstema vecka 6 2007

Veckans uppdrag i Tisdagstemat:

Musik

Så här löd fotoutmaningen: Vad är musik för era öron? Vad tycker ni om? Vad tycker ni inte om?




Jag älskar musik! Har nästan alltid musik i mina öron på ett eller annat sätt. Därför valde jag att fotografera en del av omslaget på Di Levas skiva som heter just Älska. Musik är kärlek.

03 februari 2007

Kast med liten pinne


Här tränar Astrid och jag kast med liten pinne. Hon ligger till synes avspänt och väntar och så, när jag kastar den lilla pinnen, slänger hon blixtsnabbt ut tassen och fångar den. Jag stod med kameran i ena handen och pinnen i den andra, och lyckades få till ett par rätt så roliga bilder som fångade både pinnen i luften och hennes utspärrade tass.

Foto © Helena F 2007