29 augusti 2007

Nya utsikter!

Snart kommer jag att få njuta av en ny utsikt från lägenhetsfönstret - jag och M har nämligen blivit med lägenhet idag. En och annan miljon fattigare, men kommer bli en sambo och etagelägenhet rikare! Känns alldeles utmärkt :)

Utsikten på bilden njöt jag av i helgen, från verandan i mammas och pappas stuga.

28 augusti 2007

Tisdagstema vecka 35 2007

Tisdagstemat den här veckan är charmig(t), och idag återanvänder jag en bild som jag redan visat en gång.

CHARMIGT

Bilden är från Frankrike-resan och är tagen i Alsace, i en av alla småstäder fyllda av vackra, blomprydda korsvirkeshus, som jag tyckte var ytterst charmiga!

Fler av mina Alsace-bilder.

Andras bidrag i veckans Tisdagstema.

26 augusti 2007

Hälsingekust

I helgen har jag och M varit i mina föräldrars stuga utanför Hudiksvall. Soligt, härligt och varmt - landets högst uppmätta temperatur igår var där i området, så det var visst ett bra val att åka dit i helgen :)

Igår tog vi en tur till Hölicks fiskeläge. Skärgårdskänsla med röda stugor och bodar, karga klippor och blå himmel och hav. Mysigt, men blåsigt!

Del av Hölicks kapell.


En restaurang och ett fiskrökeri som det doftade förföriskt gott från
fanns det också, men det blev ingen provsmakning för vår del.

Foton copyright © Helena F

23 augusti 2007

Vinterlandskap

Satt och bläddrade i mitt bildarkiv och för sex månader sen såg det ut så här. Gnistrande vitt mot en ljusblå himmel. Vackert, men kallt...

21 augusti 2007

Tisdagstema vecka 34 2007

Tisdagstemat den här veckan är en färg:


Väldigt grönt var det som synes här, av sjögräs, alger eller nåt sånt.
Bilden tagen i somras på Ile de Ré, en mysig ö utanför La Rochelle i Frankrike.

Klicka här för att komma till mina tidigare bidrag till Tisdagstema

20 augusti 2007

Längtar

Det var länge sen lilla Astrid figurerade här på bloggen nu. Hon har ju varit på sommarkollo på landet, hos min mamma och pappa, så det har inte blivit några nya bilder. Men till helgen hämtar jag hem henne och hon ska bli stadskatt igen. Jag hoppas hon blir lika glad över att få träffa sin matte igen som matte blir över att få träffa henne, för nu längtar jag efter kattgos! :)

~klicka på bilderna om ni vill se Astrid på närmare håll~

Och apropå katter, så tycker jag ni ska klicka på den här länken till Stockholms katthem. Så här i sommarkattstider behöver de snälla människor som kan hjälpa hemlösa och övergivna katter till ett nytt hem.

18 augusti 2007

Orange

Det är en solig lördag förmiddag, ska snart bege mig ut i solen, men först kommer här några bilder med en ton av orange.

Det hör inte till vanligheterna att jag är vaken när solen går upp, men den här bilden är tagen i morse från balkongen. Två minuter senare sov jag dock som en stock igen...


Två vackra blommor ur en bukett som Mattias fick från nya jobbet igår. Här har jag softat bakgrunden i efterhand för att framhäva själva blomman.

15 augusti 2007

Tisdagstema vecka 33 2007

Igår var det Tisdagstema, men då hann jag aldrig lägga ut nån bild. Så här kommer mitt bidrag en dag för sent, och vi uppmanades lägga ut bilder på detta tema:


Det här vrålåket fotograferade jag i söndags på Djurgården och den har en rätt så busig uppsyn, tycker jag. Bilden borde åtminstone tilltala mina manliga bloggbesökare, om jag har några, med tanke på ALLA förbipasserande killars totala fascination av bilen. Varenda pojke/kille/man/gubbe tvärstannade och gick nära, nära och studerade i detalj och fotograferade ur alla vinklar. Själv satt jag på bekvämt avstånd från bilen och betraktade spektaklet och var glad att jag hade ett zoomobjektiv :)

Vilken bilmodell? Jo, det var visst en Porsche. Klicka på bilden för att studera den närmare.

12 augusti 2007

Grillmiddag

Kameran var med i fredags när jag skulle förbereda middagen, så här kommer några bilder.

Potatis som ska bakas och små lökar som ska grillas plockas fram...

... och ett glas vin gör matlagningen mycket roligare! :)

Körsbärstomater, vitlöksmarinerade champinjoner och lök är redo för grillen...

... och en stund senare såg det ut så här när allt plockats från grillen till tallriken. Gottgott.

En god middag kräver sin dessert och eftersom jag drabbats av eftersemesterångest och insett att jeansen börjar bli svåra att knäppa i midjan, så fick det bli en nyttig efterrätt...

... fruktsallad! En rejäl klick vaniljkesella till fruktsalladen gör det till en riktigt smarrig dessert!

09 augusti 2007

Försenat EFIT 30 juli

Igår var det EFIT-dag, dvs det var meningen att man skulle ta Ett Foto I Timmen om man vill vara med i fotoprojektet EFIT. Det glömde jag bort... Och även förra chansen man hade, den 30 juli, glömde jag... Men då var jag ju på semester i Frankrike och kameran gick varm hela dagen ändå, så nu har jag plockat ut en bild från nästan varje timme denna dag. Varsågoda!

Ett foto i timmen den 30 juli 2007
Côte de Beaune, Bourgogne, Frankrike


Kl 09
Min darling har svårt att kliva upp ur den enormt sköna sängen på vingården La Combotte, Nantoux.

Kl 10
Dags för frukost som vår värd dukat upp. Förutom färskt bröd och croissanter, marmelader och sylter, goda franska ostar, färsk frukt och yoghurt, så serverades det även diverse kakor och bakverk. Nyttigt så det förslår!
Kl 11
Nantoux. På väg mot bilen för att sedan utforska några av alla vinbyar i Côte de Beaune.

Kl 11.45
När vi promenerar i byn Saint Romain blir vi betraktade av denna hund från balkongen,
den var så söt så jag var tvungen att ta en bild.

Kl 12.45
Utforskning av slottet La Rochepot.

Kl 13.45
Vy över byn Rochepot, nedanför slottet. Slottskossorna gav för övrigt inget intryck av att vara smartare än andra kor...

Kl 15
Äntligen lunch! Vi har letat länge och väl, men det var i princip omöjligt att hitta en restaurang som serverade mat på eftermiddagen i byn Nolay. Hungern började bli akut innan vi till slut slog oss ner på denna bistro med ytterst charmigt läge cirka 1 meter från genomfartsvägen...

Kl 17.15
Vi körde en annan väg tillbaka och helt plötsligt ser vi gården vi bor på - hemma igen!

Kl 18
Livsnjutning! Ett dopp i poolen och lite snacks och dricka...


Kl 19
... innan det är dags att korka upp en flaska av gårdens egna Pommard-vin.

Kl 20
Lilla Clochette, gårdens fem månader gamla labrador och blivande tryffelhund, sitter troget och väntar vid vårt bord medan vi njuter av alla goda delikatesser vi dukat upp till middag. Man vet ju aldrig vad gott som kan trilla ner på marken...

Kl 21.15
Dagens sista bild. Det börjar mörkna och bli kyligt ute och vi drar oss tillbaka till vårt mysiga och fina gästrum på gården.

Fler bilder från dagarna här i Nantoux med omnejd finns i detta inlägg - klicka här.
Alla inlägg från Frankrikeresan ser ni om ni klickar på denna länk - Frankrike 2007.

Andra som varit med i EFIT finns här - medlemmar EFIT.

07 augusti 2007

Tisdagstema vecka 32 2007

Nu är det några veckor sen jag var med i Tisdagstemat, men här kommer mitt bidrag till veckans tema som är:


Något sött att stoppa i munnen - underbart goda whiskypraliner!

05 augusti 2007

Utmärkelse

Jag har fått en utmärkelse som cirkulerar i bloggvärlden nu - Haydee har gett mig den äran att prisas med utmärkelsen Rockin' Girl Blogger, för min blogg med "alltid lika fina bilder", som hon skriver. Väldigt roligt, tycker jag och bugar och bockar och tackar för det med en blomma!

Haydee fick i sin tur utmärkelsen av Anne, och båda två är bloggare som jag själv ofta och gärna besöker, så jag skickar inte utmärkelsen vidare utan säger istället tack till Haydee och Anne för trevliga bloggar och för era kommentarer här hos mig! Jag blir alltid lika glad när någon besökare på bloggen lämnar en kommentar om mina bilder :)

04 augusti 2007

Alsace-bilder

Här kommer bilder från andra dagen i Alsace, då vi åkte runt och kikade på andra charmiga små byar i området kring Ribeauvillé,där vi bodde. De vackra blomsterprydda korsvirkeshusen stod som spön i backen i alla byar, det ena huset sötare än det andra så jag fotade så kameran glödde :)

Som här på en liten gata i Eguisheim.

Och några andra hus i samma by, de ser nästan ut som leksakshus tycker jag.

En annan by vi besökte var Riquewihr, som lär vara en av Frankrikes största turistmagneter. Mycket turister var det där också, men väldigt charmigt och pittoreskt.

I Riquewihr hittade jag också vinproducenten Dopff & Irion, vars vin jag gillar. Så naturligtvis passade vi på att provsmaka diverse goda drycker där hos dem och när vi gick därifrån hade vi visst en varsin kartong med vin under armen...

Ännu ett sött hus som jag bara var tvungen att fotografera...

Mellan byarna körde vi på de små vägarna som kantades av vinodlingar.

Till slut kan det dock bli för mycket av det goda och vi orkade inte med fler korsvirkeshus och åkte till en borg istället, Haut Koenigsbourg. Borgen syns på berget i bakgrunden, den syns kanske lite bättre om ni klickar på bilden för att förstora den.

Det var extremt mycket turister där och jag vet inte om jag kan rekommendera nån att åka dit mitt under högsäsong, för först satt man i kö i bilen för att komma fram och sen försöka hitta en ledig parkering, sen var det kö för att köpa entrébiljett och så kö för att komma in och slutligen kö för att gå runt där inne. Sen var det bara delar som var originalborgen, för i början av 1900-talet restaurerades den och byggdes upp på de ursprungliga ruinerna, och det ger inte riktigt samma känsla.

Men utsikten var enorm därifrån och klara dagar ska man kunna se ända till alperna. Då vi var där var det dock lite disigt i horisonten, men utsikten dög fint ändå.

Vackra gröna skogklädda berg (och förmodligen en och annan vinranka), så långt ögat kan nå.

Storken är en symbol för Alsace har jag lärt mig och i tillbaka i Ribeauvillé igen förevigade jag familjen Stork som bodde på ett av hustaken. Som mest såg jag tre storkar som verkade bo på detta tak.

En lite närmare titt på två av storkarna.

Ja, det var mina bilder av Alsace, och det jag hann med att se under våra två dagar i området gillade jag verkligen - regionen är definitivt värd ett besök!

03 augusti 2007

Hemma!

Efter två dagars bilfärd är vi nu hemma igen från vår härliga Frankrike-resa! Igår morse lämnade vi Alsace och 200 långa mil senare kunde vi ikväll kliva ur bilen på hemmamark. Och det är ganska skönt att veta just nu att vi inte behöver sätta oss i bilen igen i morgon bitti och köra hundra mil till...

Jag kommer att lägga ut fler bilder från resan, men ikväll orkar jag inte. Det blir bara en bild från hemresan här, från tunneln som inleder Öresundsbron från Danmarkshållet, fotad i full fart genom bilfönstret. Vi ser ljuset i slutet av tunneln - kära gamla Svedala är inom räckhåll igen! :)