25 oktober 2007

Uppdaterad

Copyright foto © Helena F

Bättre sent än aldrig, men nu har jag gjort en lite höstigare layout på bloggens sidhuvud. Och så bjuder jag på en till bild från i helgen, från parken vid Drottningholm. Klicka på bilden för att förstora den.

Tillägg: Även min profilbild är uppdaterad, eftersom en arbetskompis gjort en bild till mig som passar alldeles utmärkt nu när det börjar närma sig Halloween. Som ni ser har mina horn växt ut och djävulen i mig börjar komma fram... :) (Annars är hennes specialitet Skelletton-figuren, som ni kan se här.)


23 oktober 2007

Tisdagstema v 42 2007 - Saknad

Veckans fotoutmaning i Tisdagstemat var ämnet Saknad.

Något jag saknat i höst är en tur ut i svampskogen - den friska doften av höst och skog och lyckan när man anar något gult bland löv och gräs, tittar närmare och hittar ett hav av kantareller!

Klicka här för att se mina tidigare Tisdagstema-bilder.

Copyright © Helena F

20 oktober 2007

Höstfärger i slottsparken

Idag tog vi en paus i flyttpackandet och åkte en sväng till Drottningholm i det vackra höstvädret och promenerade i parken och jag fick äntligen ta lite höstbilder. Gulröda höstfärger mot en klarblå himmel, med ett slott i bakgrunden - det gjorde att min kamera gick varm :).

En hel svanfamilj simmade runt i vattnet framför slottet och
ungsvanarna
plaskade och härjade runt så att vattnet stänkte.


Mamma eller pappa svan genomförde en lång tvättprocedur framför oss.

En röd matta av löv på marken.


Avslutningsvis höstlöv som speglar sig i det stilla vattnet. Det var en otroligt vacker dag!

Klicka för att se bilderna i ett större format.

Copyright
© Helena F

16 oktober 2007

Tisdagstema v 42 2007 - Hinder

"Veckans tema är hinder. Vad hindrar er? Möter ni fysiska hinder eller är det annat som hindrar? Använd fantasin och tolka!". Så löd uppdraget denna vecka i Tisdagstemat.

På min bild är det fullmåne och fullmånen hindrar mig ibland från att få en lugn nattsömn, eftersom jag ofta sover oroligt när fullmånen lyser i all sin prakt om natten. Men det hindret kan jag leva med, för jag älskar den vackra magiska fullmånen!

Mina tidigare Tisdagstema-bilder finns här.

14 oktober 2007

Kartonger, kartonger, kartonger

Astrid tycker att flyttkartonger fungerar alldeles utmärkt som säng.

Nu är det bara två veckor kvar tills M och jag blir sambos och flyttar in i lägenheten vi köpte för knappt två månader sen, så just nu lever vi mitt ibland flyttkartonger, som staplas allt högre i våra respektive lägenheter. Det mesta kretsar kring flytten nu och allt vad det innebär och jag packar och packar och röjer och röjer, men det känns knappt som det minskar nåt. Åh, vad jag längtar till den här tiden på söndag om två veckor - för då är flytten avklarad!

09 oktober 2007

Tisdagstema v 41-2007: Vårdad

Vårdad är det vi ska illustrera i dagens Tisdagstema och vårdad har blomman på bilden just blivit när bilden togs. Livgivande vattendroppar hänger fortfarande kvar på bladen efter vattningen. Klicka på bilden för att ta en lite närmare titt.

Till Tisdagstemas hemsida kommer ni via denna länk.
Alla mina temabilder från tidigare tisdagsteman finns här.

Update: I högerspalten finns länkar till Cancerfondens aktuella insamlingar, samt en liten enkät. Klicka gärna på länkarna till Cancerfonden och svara på enkäten. Tack!

07 oktober 2007

Söndagslunch med sjöutsikt

Idag blev jag bjuden på en härlig söndagslunch på Ekerö, i en röd liten stuga med sjöutsikt. Klicka på bilderna för att förstora dem.

I en silvrig kula som hängde i ett träd syns både jag och den röda lilla stugan.


En ljuvlig fiskgryta med hemfiskad gädda, hemköpt lax och en hel kastrull med
hemkokta musslor - och så hembakt bröd. Vilken lyx!



Fler bilder från dagen kan ni se om ni klickar på play-knappen som finns under bilden här nedanför.



söndagslunch
View Photo Slideshow




Tryck på på play-knappen för att se mitt bildspel.

Make a Free Flash Slideshow


Och om nån undrar så är lägeheten såld för det jag ville ha och lite till, och jag kan åter sova lugnt om nätterna. :)

02 oktober 2007

Uppvaktning och nervpress

Min dag började tidigt i morse med att bli väckt av min darling med present och en underbar bukett långskaftade rosor. En väldigt bra början på dagen.

Sen har dagen fortsatt med nerviga känslor eftersom budgivningen började på min lägenhet. Först en rivstart och därefter många långa timmar mellan buden, samtidigt som jag ska försöka koncentrera mig på jobbet.

Det jag önskade mig i födelsedagspresent var en riktigt bra budgivning, och det får nog ändå bli godkänt. Jag har passerat mitt minimimål för försäljningen, men hoppas på några höjningar till i morgon för att känna mig riktigt nöjd. Nya lägenheten var inte billig och det skulle sitta fint med ett litet större tillskott till den...

När det var dags för födelsedagsdrinkar på Gondolen ikväll var jag rätt så slut i huvudet och sen kom en smarrig grekisk middag på det som placerade sig fint nere i magen. Fina kort, presenter och många telefonsamtal har gjort det här till en bra dag och hemma väntade fler vackra blommor på mig från svärföräldrarna som en fin avslutning på dagen. Tack alla!