28 september 2008

Fototriss: Mjukt

Jag sitter på landet, det kolsvart natt ute och stormen yr utanför stugfönstret. Men här inne i stugan har brasan brunnit sen vi kom hit i eftermiddags och spridit värme, så jag myser och har det gott. Jag har precis publicerat det nya temat i Fototriss, ska bli kul att se hur många deltagare det blir den här veckan!

Fototrisstemat är MJUKT - ett ganska skönt tema att tänka på så här i höstrusket. Och det här är mina egna tolkningar av tema Mjukt.

Finns det något mysigare än att gosa med en mjuk liten hårboll? =)


Den här bilden tog jag förra gången vi var här i stugan och den gröna mattan av mossa i skogen såg så mjuk och härlig ut att jag ville lägga mig ner och bara ta in skogens alla höstdofter.


En utblommad tistel som ser så mjuk och ulligt vacker ut.

Klicka på bilderna om du vill förstora dem. Andra mjuka tolkningar av temat hittar du till i Fototrissbloggen.

Andra bloggar om: , ,

21 september 2008

Fototriss: Kroppsdelar

I veckans Fototriss valde jag temat Kroppsdelar. Det här är min egen kroppsdelstriss och veckans alla andra deltagares kroppsdelar kommer du till här.



Den här bilden hade jag som symbolbild på Fototrissbloggen och det är Mattias händer som håller i en sån där vass-cigarr, innan han knäckt den.



Och här är cigarren knäckt itu och händerna är fyllda av dess innehåll.



Och sist ut en djurisk kroppsdel - en kattnos. Jag vill ju inte göra katten Astrid sur, så hon får vara med på ett hörn den här gången. =)

Andra bloggar om: , , ,

Taggigt

17 september 2008

Fototriss: Underifrån

Jag har varit lite trögstartad, men här kommer mitt bidrag till veckans Fototriss i alla fall. Bättre sent än aldrig...

Jag gav ju i uppdrag åt deltagarna i Fototriss att använda underifrån-perspektiv den här veckan och det här de bilder jag själv tagit på tema Underifrån.







Blomma, träd eller svamp - vad gillar du bäst?

Se vad andra Fototrissare fotograferat underifrån här >>
Andra som bloggat om: , ,

11 september 2008

Svamppromenad



Vi var ut i skogen igen i helgen och letade svamp. Sist hittade jag bara sniglar, men den här gången kryllade det av svamp. Inte så många som jag vågade plocka dock...



Har det börjat växa tomater ur marken i skogen? Nä, det var nog en svamp.



Svart trumpetsvamp hittade jag till slut alldeles innan vi skulle åka hem.



Och en liten skörd fick jag ihop, som senare på kvällen blev till en smarrig soppa, med lite smörstekt karljohan vid sidan av. Fantastiskt att kunna gå ut i skogen och plocka råvarorna till kvällens middag!

Andra bloggar om: , , ,

07 september 2008

Fototriss: Trekantigt



Trekantigt är temat i veckans Fototriss och mina trekantigheter består av en snäcka, en detalj av ett hus som bildar en trekant och så slutligen en morotstriangel.





Min energi har ju inte räckt till foto eller bloggande de senaste veckorna och bloggen har vilat, har knappt haft datorn igång. Men jag gör ett inhopp här med mitt bidrag veckans Fototriss. Får se om min bloggpaus fortsätter eller om energin kommer tillbaka igen snart. Until then... ha det gott!

Ps. Tack för era kommentarer, trots att jag lyst med min frånvaro! =)

. . . Deltagare i Fototriss: Trekantigt . . .
Andra bloggar om:
, ,