30 november 2008

Fototriss: Trappor

Det var någon vecka sen jag var med själv i mitt projekt Fototriss, men nu är det dags igen. Och det är min mamma som valt temat: TRAPPOR.


Första bilden är en annan bild av samma trappa som jag hade på inspirationsbilden på Fototrissbloggen. Den använder man när man vill klättra upp på den enorma sanddynen Dune du Pilat utanför Arcachon i Frankrike. Fler bilder därifrån finns i detta inlägg.


På den andra bilden tar vi ett stort kliv från Frankrikes atlantkust till Drottningholm. Bilden tog jag förra helgen och då hade mamma precis föreslagit Trappor som tema i nästa Fototriss. Så jag passade på att ta en bild av den snöklädda trappan framför oss. Och det är faktiskt min ömma moder som man ser ryggen på där uppe :)


De båda första bilderna hade gemensam nämnare i klarblå himmel och vita förgrunder i form av sand och snö. Men sista bilden bryter detta tema i temat och visar en vitmolnig himmel och en grön mossklädd trappa istället. Den är från den underbara lilla staden Varenna vid Comosjön i Italien.
Och den har jag faktiskt visat förut i
detta inlägg.


Vilken trappa i min triss skulle du helst klättra uppför?

Besök veckans Fototriss för att botanisera i trappor från alla möjliga håll och kanter i världen, de är bara ett klick bort!

Andra bloggar om: , ,

29 november 2008

En kort besök av vintern


Förra helgen hade jag mamma på besök och tack vare det kom jag ut på en fotopromenad. Vi tog en sväng hem till kungen.



Drottningholm och resten av Stockholm fick faktiskt glädjas åt lite snö i några dagar och det var så vackert med den snötäckta marken.





Den här gången var det vitt i parken, men Drottningholm i höstfärger har jag bloggat om förut. Här finns de bilderna.



Lutande trädet i parken... med lite modifierade färger.

Den vackra snön fick tyvärr bara ligga kvar i några dagar och nu är det lika blött och grått ute som vanligt om vintrarna i Stockholm.

Andra bloggar om: , , , ,

25 november 2008

Tisdagstema: Guld



Gyllene toner är det i Tisdagstema den här veckan eftersom temat är GULD. Mitt bidrag till temat är kungligt guld som jag fotograferade i somras i den danska huvudstaden.

Andra bloggar om: , , ,

19 november 2008

Utblommat



Hmm, jag trodde att jag hade kommit förbi de där trötta första månaderna i graviditeten men jag vet inte... Ett par veckors pigghet fick jag och nu är jag som däckad igen. Helt slut efter dagar med full fart på jobbet och sen orkar jag inte så mycket mer om kvällarna.

Det är trist att ständigt lida brist på energi, men det är samtidigt helt fantastiskt att tänka på vad som händer i min kropp just nu, och då är det värt all trötthet!

Bildarkivet har inte direkt byggts på i någon rasande fart denna höst, men så småningom lär det väl vända. Om inte annat när det kommer att finnas en liten bebbe att fotografera till våren... =)

Uppdatering: Det verkar ha hänt nåt med min blogg de senaste dagarna som gör att sidan blir extremt långsam att ladda, vet inte riktigt vad det beror på. Ska försöka se vad som orsakar problemet och ni får gärna lämna en kommentar och berätta om sidan laddas snabbt eller långsamt. Tack!

13 november 2008

Allt har en orsak



Under hösten har jag varit rätt frånvarande till och från här i bloggen.
Jag har klagat på brist på energi och ork som tryter.

Allt har ju en orsak.
Min orsak framgår av bilden tror jag.
I april är det dags.

Så, då var det avslöjat.
Då vet ni det =)

11 november 2008

Tisdagstema: Fågel, fisk eller mittemellan



Nu var det länge sen jag var med i Tisdagstemat, men jag kom osökt att tänka på en bild från i somras när jag läste dagens tema: Fågel, fisk eller mittemellan.

Hon flyger som en fågel innan hon dyker ner i vattnet och simmar vidare som en fisk. Eller är det nåt mittemellan? En flygfisk kanske... :)

Fler tolkningar av temat finns här.

Andra bloggar om: , ,

09 november 2008

Fototriss: Så här ser det ut där jag är idag

Idag har jag lyckats bidra till att deltagarna i Fototriss i varje fall en kort stund varit ute i friska luften, trots att det verkar vara grått och dystert på de flesta håll i landet. Det uppdrag jag gav denna vecka i Fototriss var nämligen att fotografera på temat Så här ser det ut där jag är idag, vilket innebar att alla måste bege sig ut och ta dagsfärska utomhusbilder och visa upp på sina bloggar.

Grått och ruggigt var det även här i Bromma och så här såg det ut hos mig idag när vi tog en promenad runt Lillsjön. Trots att klockan inte var mer än ett, så var det inte särskilt ljust ute på grund av de tunga skyarna.






Bilden ovan tog jag sen det börjat mörkna och alla ljus tänts, för det såg så otroligt trist ut när det var ljust ute och det bara var grått grått när jag tittade ut genom fönstret. Ljusstrecket som syns på himlen är inget ufo, utan ett plan på väg att landa på Bromma flygplats (bilden är tagen med lång slutartid...).

Det har verkligen varit kul att surfa runt och titta på bilder från alla hörn i Sverige (och även några andra delar av världen) och se hur det ser ut där just idag. Gör det du med genom att klicka här och hitta länkar till alla andra deltagare i Fototriss!

Andra bloggar om: , ,

03 november 2008

Bonuskyrkor



Jag blev blev lite inspirerad sen jag gjorde mitt inlägg med Fototriss i kyrkor, så jag har lekt vidare med färgtoner i ytterligare ett par av bilderna jag tog igår på Bromma kyrka.



På den översta använde jag ett varmt filter och på den andra ersatte jag
delar av den blå färgen på himlen med en orange ton.

Hur färgerna var innan ser ni här nedanför.



Andra bloggar om: , ,

02 november 2008

Fototriss: Kyrkor

Allhelgonahelgen till ära så valde jag att ge deltagarna i veckans Fototriss i uppdrag att visa upp en triss i KYRKOR på sina bloggar och eftersom jag tycker om att fotografera kyrkor måste jag självklart visa upp en egen kyrkotriss den här veckan!

Kyrkan i sig är inget jag brukar besöka, men jag tycker om själva kyrkobyggnaden och all den historia den bär på och fotograferar mer än gärna alla sorters kyrkobyggnader. Jag har massor av kyrkobilder i mitt arkiv, men tyckte det var roligare att visa bilder som är tagna just för temat så jag drog iväg till Stockholms äldsta byggnad - Bromma kyrka.



Äldsta delen av denna vackra kyrka är rundhuset och är från 1100-talet.



Klicka på bilderna om ni vill kika närmare på dem.



Avslutningsvis har jag lekt lite i PS och använt ett fotofilter för att få fram en annan färgeffekt.

Uppdatering: ett par bilder till från Bromma kyrka finns här.

Andra deltagares kyrkobilder från alla möjliga hörn av Sverige och världen hittar ni till här >>

Andra bloggar om: , , ,