21 april 2009

Ellie



Dagarna går så fort och jag har inte hunnit med något annat än att försöka komma in i rollen som mamma till lilla Ellie. Särskilt idag har det bara handlat om att låta henne få den närhet hon uppenbarligen behövt - från i morse har hon legat tätt intill mig i princip oavbrutet, annars har det varit skrik och panik. Och nu har jag med en hand suttit och försökt redigera bilden som Mattias tagit, samtidigt som Ellie sover i min famn.

Det jag ser när jag sänker min blick är den här bedårande synen och jag bara smälter... Jag kan sitta hur länge som helst och bara betrakta detta lilla underverk! Hoppas bara hon tänker sova i natt...

Jag måste också passa på att säga TUSEN TACK för alla underbara lyckönskningar och kommentarer jag fått från er, både här och i Fototrissbloggen!! Helt otroligt vad många som tagit sig tid att lämna en hälsning till mig och min nyblivna familj. Tyvärr hinner jag ju inte gå in och svara hos er alla, så det blir ett kollektivt tack här istället!

Follow Bildbloggerian

17 april 2009

Ett nytt liv



Vilken vecka detta har varit... Sent i söndags kväll startade den sista etappen på min och Mattias resa mot att bli föräldrar och måndag den 13 april kl 17.40 såg vår underbara lilla dotter dagens ljus för första gången!

De av er som läst mitt inlägg från i söndags i min bilddagbok kanske anade att något var på g, när jag lade ut en sista bild av min gravida mage. Något stort hade verkligen påbörjats och nu är jag alltså mamma!

Igår kom vi hem från BB och hela historien om denna omtumlande, jobbiga och underbara vecka kommer jag säkert att berätta i bilddagboken så snart jag orkar, men just nu finns ingen ork till något mer än att lägga ut den här bilden av världens sötaste dotter när hon var 2 dagar gammal. Nu har hon hunnit bli dubbelt så gammal =)

Follow Bildbloggerian

12 april 2009

Fototriss: Tidens tand

En strålande dag med sommarvärme på landet och bebben håller sig kvar i magen, än så länge i alla fall :). Temat för Fototriss kom jag på idag när jag tittade på den slitna gamla cykeln som varit med i ett tidigare trissinlägg och såg hur tiden har gett den ett vackert slitet och rostigt utseende. Temat blev därmed TIDENS TAND och här kommer mina trissbilder.


Jag visar detaljer av cykeln och först ut är ringklockan med kronsymbolen - en gång säkert silvrigt blank men nu roströd. Man kan också ana cykelns ursprungliga ljusblå färg på delar av styret.


Silver, brons och ljusblått i vacker kombination vid framlyktan.


Och till sist den slitna och välanvända sadeln och här anar man också både ringklockan och framlyktan som jag visade på de första två bilderna.
Vill ni se hur hela cykeln ser ut? Klicka på den här minibilden
  • Hur andra trissdeltagare tolkat temat Tidens tand ser ni här >>

Follow Bildbloggerian

09 april 2009

Makropåskhälsning

En gråruskig inledning på påskhelgen blev det idag i Stockholm, hoppas att bättre väder är på ingång! I morgon åker vi till landet, så jag hoppas bebben håller sig kvar i magen över påsk för även om det inte är mer än en dryg timme från stan, så känns det lugnare att ha BB inom 10-15 minuter...


Bländare 2.8, slutare 1/50 på övre och 1/125 på undre bilden.
Objektiv: Canon EF 100 mm f/2.8 Macro


Nåt som är bra med att vara ledig är att jag har tid att leka med kameran. En blomma fick agera modell och en svart kofta blev bakgrund =) Körde med blixt och testade olika långa slutartider och färgerna blir lite annorlunda beroende på slutartiden.

Och med de bilderna önskar jag er en GLAD PÅSKHELG!

Follow Bildbloggerian Andra som bloggat om:, , ,

08 april 2009

Njuter av ledighet



I morgon börjar påskhelgen och en långledig helg väntar för de flesta. Min egen just påbörjade ledighet varar lite längre än en helg. Typ ett år sådär... :)

Jag har verkligen tagit det lugnt den här veckan sen jag slutade jobba och njuter av att inte ha just nåt inbokat i kalendern. Jag ligger och läser, surfar, fikar, njuter av solen. Inser att det snart är något annat som kommer ta all min tid, så det gäller att ta vara på egentiden nu. Jag undrar när bebisen tänker komma? I morgon eller om flera veckor?

Follow Bildbloggerian

07 april 2009

Kanske den sista gravidsilhuetten

Dags för en till gravidsilhuett, och det kanske blir den sista. Jag är i nionde månaden nu, med bara ett par veckor kvar tills bebisen är beräknad att komma. Men trivs den där inne i magen kan jag ju gå över tiden också i två veckor, så det skulle kunna bli ytterligare en bild. Men jag hoppas den kommer senast på utsatt tid, för att gå en hel månad till och vänta känns inte lockande...


Gravid i vecka 38.

Det syns inte så tydligt på bilden, men magen har definitivt växt sedan jag tog förra bilden för en månad sen. Och större blir den, sa barnmorskan idag. Själv tycker jag det räcker nu... =)


Från vänster: i vecka 34, vecka 22 och runt vecka 17.

Follow Bildbloggerian

06 april 2009

Lotusblomman



I gårdagens Fototriss med tema Prickigt, hade jag lagt upp en närbild av den naturligt prickiga fröställningen inuti en lotusblomma som exempelbild. Det roliga är att många misstog det för att vara en tårta :) Och när jag tittar igen på närbilden kan jag nog förstå det. Närbilden kan ni se här.

Men så här ser i alla fall den vackra lotusblomman ut i sin helhet. Bilderna tog jag förra vintern på Mauritius.

Follow Bildbloggerian

02 april 2009

Ur vilddjurets gap...



Det här är katten Astrid. Och skenet bedrar - hon är inte så farlig som hon ser ut...

Hon blev bara lite trött när hon låg i solen på köksbordet idag och jag hade precis riktat kameran mot henne när gäspen kom.

Follow Bildbloggerian