28 juli 2009

En insektstriss igen






Canon EOS 40D/Canon EF 100 mm f/2.8 Macro

Makroobjektivet är ju en favorit och att fotografera insekter likaså, jag blir helt salig av att gå runt i trädgården på insektsjakt - så jag kunde inte låta bli att ta nya bilder idag till ännu en insektstriss. Hoppas ni gillar bilderna!

Och tusen tack för alla underbara kommentarer på min förra triss som gjort mig jätteglad! Här finns den trissen för den som inte sett den förut >



Follow Bildbloggerian

Sommarstad




Några bilder från vår tur till Strängnäs häromdagen. Det är inte långt dit från sommarstugan där vi är nu och det är en riktigt mysig sommarstad, sen området i hamnen togs till vara och gjordes mer inbjudande.



Det var inte bara vi som var på familjeutflykt, utan vi mötte den här mamman med sina fem små telningar. Helt orädda traskade de runt bland alla människor.


Mamma And tog sen med sig barnen till närmsta bar för att ta sig en styrketår innan de promenerade vidare. Betalkort accepterades inte, men servitrisen serverade dem brödsmulor helt gratis.


Sen promenerade vi upp till kvarnen, genom de gamla fina kvarteren.

Systemkameran fick stanna hemma, så de här bilderna är tagna med min kompakta Canon IXUS 870IS.

Follow Bildbloggerian

26 juli 2009

Fototriss: Insekter

Jag har varit på insektsjakt för att hitta motiv till Fototriss den här veckan. Det blev många humlor och bin förevigade, men slutligen valde jag att göra en fjärilstriss. Och efter lite googlande kom jag fram till att det nog är en pärlemorfjäril jag hittat. Så då lärde jag mig nåt nytt också på kuppen :)




Kamera Canon EOS 40D, objektiv Canon EF 100 mm f/2.8 Macro


Här flög ett bi in i bild också och hjälp vad ilsket fjärilen blänger på biet... Klicka gärna upp bilden för att se ögonen på närmare håll.

Jag har aldrig tänkt på att fjärilar har såna ögon, med med makroobjektivet öppnar sig en värld av detaljer. Och de här bilderna lyckades jag få rätt skarpa trots att stativet inte var med!


Uppdatering: Jag fick en fråga från @nemonen om hur jag lyckats få fjärilen att sitta stilla så länge att jag hann fota den. Och det var så att jag efter att förgäves ha sprungit runt och försökt hinna fotografera den, så hade turen att se att den hela tiden återkom till den här bolltisteln, så jag satt där beredd och varje gång den satte sig på blomman så körde jag igång kameran och använde serietagningsfunktionen. Kameran kan ta 6 bilder i sekunden, så då är det lättare att hinna fånga flyktiga objekt på bild :)

En massa andra insekter kan ni hitta till från Fototrissbloggen >>
Och en till insektstriss har jag åstadkommit också, klickeliklick för att komma till den.

Follow Bildbloggerian

20 juli 2009

Min favoritmodell

En nybadad liten dam tittar bestämt in i kameran.
Fast hon var gladare än vad bilden ger sken av, för bada är något hon gillar! :)

En annan bild från ikväll finns i

17 juli 2009

Skywatch Friday No. 53



I took this photo a few days ago in Härjedalen, in the swedish mountains. The rain was on its way over the valley (if you take a look to the left in the photo you can actually see the rain coming), and the clouds in the sky looked quite dramatic. And the white spots on the mountains are snow, because even though it's summer there are still some snow left.

You find other Sky watchers here >>

: : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : :

Den här bilden tog jag i Härjedalen när jag var där för några dagar sen och himlen förvandlades plötsligt från blå till dramatiskt gråsvart när ett regnoväder drog in och molnen lade sig som ett lock över dalen. Regnet drog dock snabbt vidare och det blev sol igen. Ett par andra bilder därifrån finns här i min andra blogg.

Andra himlaskådare denna vecka hittar ni på Skywatch Fridays sida.

14 juli 2009

Spegelblank Lillsjö



Jag är hemma i Hälsingland sen en dryg vecka, men det har inte blivit så många nya bilder tagna eller bloggade här, så idag blir det en arkivbild. Vädret har varit rätt trist, tiden har inte funnits (det blir lätt så när man har en liten bebis att ta hand om) och inte heller alltid inspirationen att fotografera. Men även om jag inte bloggat så ofta i den här bloggen, blir det oftast en bild varje dag i min bilddagbok (som finns här).

Bilden här ovan tog jag innan jag lämnade Stockholm häromveckan, när jag var på en av mina promenader runt Lillsjön hemma i Bromma. Jag hade bara min pocketkamera med mig, men som synes funkar ju den med :)

Follow Bildbloggerian

07 juli 2009

Spindelkärlek

Idag satte jag på makroobjektivet på kameran och gick ut i mammas trädgård och skulle fotografera blommor. Men när jag låg där på knä på gräsmattan såg jag plötsligt en liten spindel som hängde i sitt nät och började fotografera den.


Jag tyckte den hade lite konstig kroppsform... Så tittade jag närmare och såg att det inte var en spindel, utan två. Som jag tror var mitt uppe i en kärleksakt när jag kom och störde.






Sen förstörde jag allt för dem genom att peta in ett blad från gräsmattan och de drog åt varsitt håll. Och så var den kärlekssagan all...

Bilderna fotograferade med Canon EOS 40D, Canon EF 100 mm f/2.8 Macro.

Follow Bildbloggerian

03 juli 2009

Skywatch Friday No. 51. A kind of sky jump




Canon EOS 40D, Canon EF-S 10-22mm f/3.5-4.5 USM

My Skywatch pictures this week are from the same spot as last week, down at the lake where my parents-in-law have their little country house, one hour from Stockholm. During the last days of hot summer weather it has been lovely to be there and to jump into the water, like my boyfriend is doing in the pictures.

Click here if you wanna see some other photos from the lake that day.
To check out more Sky watchers this week, click
here.


Det blir många bilder från badbryggan på landet nu, men jag kan inte låta bli att fotografera där med nya objektivet och med den senaste tidens hetta så har det blivit en och annan tur ner till sjön för ett dopp. Mattias ställer som vanligt tjänstvilligt upp som hoppmodell och jag har fångat honom i precis samma pose i båda bilderna :).

Bilderna är mina bidrag till Skywatch Friday och fler himlaskådande bidrag finns här.

Follow Bildbloggerian