25 oktober 2009

Fototriss: Rosa (till förmån för Rosa Bandet)

Den här veckan uppmärksammar jag Rosa Bandet-kampanjen i Fototriss och temat som gäller är därför naturligtvis ROSA. Jag har även startat en insamling till förmån för Rosa Bandet på Cancerfondens hemsida - läs mer om det längst ned i inlägget.


Min triss har Ellie som huvudperson. Min lilla prinsessa fick modella med några rosa attiraljer - sin rosa mössa, sin rosa napp, sitt rosa pannband och sin rosa snuttefilt. Det börjar bli dags för eftermiddagsluren och hon är inte helt övertygad om att det är jättekul att mamma ska hålla på och fotografera hela tiden.


Undrar vilka tankar som döljer sig bakom hennes mörka ögon..?


Fast leendet och skrattet är aldrig långt borta hos Ellie. Trots trötthet och jobbiga mammor som blixtrar med kameran.

Alla andra rosa Fototrissar den här veckan hittar du till HÄR.

: : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : :


Klicka på bannern här ovanför för att komma till min Rosa Bandet-insamling.

I skrivande stund har det kommit in 1.300 kronor under dagen och det är mer än jag hade vågat hoppas på, så jag är jätteglad och tacksam! Vill du också bidra - klicka på bannern eller skicka ett sms, se nedan.

SMS:a BESEGRA 2033 till 72988 för att skänka 50 kr till insamlingen.

Om du skriver in ditt namn efter insamlingens idnummer kommer det att synas på gåvan. Annars blir din gåva presenterad som anonym. Exempel: BESEGRA 2033 Ditt namn

Follow Bildbloggerian

18 oktober 2009

Fototriss: Rost


I Fototriss den här veckan anordnar jag tävling, där vinnaren får en fotoalmanacka från Pixopolis. Nu kan jag ju inte vara med i min egen tävling, men jag bidrar ändå med en triss på temat ROST utom tävlan. HÄR kan ni dock hitta alla tävlingsdeltagarna denna vecka.


Jag tycker rost blir så vackert på bild och jag gillar verkligen att hitta spännande detaljer som präglats av rosten. De här bilderna tog jag för några veckor sen när jag var i stugan och promenerade runt nere vid båtbryggan och letade inspiration till kommande Fototrissteman.

Och så hittade jag det här och kröp närmare med makroobjektivet och så var ett rostigt tema fött!



Men nu ska jag bläddra runt i bloggvärlden och leta intressanta 50plusbloggare... Och varför det då? Jo, jag är nämligen med i panelen för en ny bloggtävling där de med deras egna ord ska utse Sveriges roligaste, fyndigaste, nyttigaste, sakligaste, vackraste, tuffaste, tokigaste 50plusbloggare! Gå in på Daxbloggen.se för att läsa mer om detta eller kanske anmäla dig själv eller en favoritbloggare.

Det finns ju många läsvärda bloggar bland Fototrissdeltagarna, så där kan jag säkert hitta någon jag vill nominera, men det är ju inte alltid bloggaren har skrivit ut sin ålder. Och eftersom man måste var 50 år eller äldre för att kunna vara med, så är det inte alltid så lätt att veta om jag kan nominera bloggen eller ej. Så är du 50plus och vill kunna bli nominerad tycker jag du ska nämna din ålder i din profil :).



Follow Bildbloggerian

13 oktober 2009

Grattis på halvårsdagen!


Idag fyller Ellie 6 månader - lilla pluttan är ett helt halvt år! Och jag önskar att tiden gick långsammare, för jag hinner inte med i svängarna nu när hon utvecklas så otroligt mycket hela tiden.

Hon är en social, aktiv och glad liten prick som är enormt nyfiken på världen. Och jag är väldigt tacksam över att faktiskt få uppleva det här. Den känslan bär jag med mig varje dag. Utom möjligtvis när hon tycker att natt är dag och att sova är överskattat...


Det här är ett collage från den stora dagen, då hon uppvaktades med ett paket med jättesöta kläder från farmor och farfar och familjen Badanka från oss. Fröken verkade bli mycket nöjd.

Follow Bildbloggerian

11 oktober 2009

Fototriss: Så här ser det ut där jag är idag, del 5

Ett återkommande tema i Fototriss är att jag vill att alla deltagarna ska visa hur det ser ut där de är just den dagen, en gång per årstid blir det. Och så här såg det ut när jag var ut för att fotografera bilderna till temat idag lördag 10 oktober.


Vädret var strålande vackert denna kyliga höstdag och vi åkte till världsarvet Skogskyrkogården här i Stockholm och promenerade runt.


Höstlöven hade vackert fallit ner på marken på sina ställen.


Canon EOS 40D/Canon EF-S 10-22mm f/3.5-4.5 USM

Det finns en röd tråd i bilderna - hittar du den? Jo, det är meditationslunden Almhöjden som finns med på ett hörn i alla tre bilderna.

För att se hur långt hösten kommit i resten av landet - gå till Fototrissbloggen!

Follow Bildbloggerian Andra bloggar om , , ,

09 oktober 2009

Helt objektivt tror jag hon är världens sötaste...


Det här är världens sötaste Ellie. Det säger jag opartiskt och objektivt, naturligtvis helt opåverkad av att jag är hennes mamma.

När man har en sån här liten hemma bjuds det på många "kodak moments". Inte minst när hon ska äta sina smakportioner. Och har ni inte redan sett bilderna min sambo tog häromdagen när hon provade plommonpuré för första gången, så tycker jag ni ska klicka er vidare och se det härliga collaget över hennes minspel.

Och med det önskar jag er alla en trevlig helg!

Follow Bildbloggerian

05 oktober 2009

Utflykt till Hornudden

Härom veckan spenderade vi några sköna dagar i stugan på landet. Med oss följde även en av mina väninnor med sin lille bebis och en av dagarna tog vi barnvagnarna och begav oss ut på en långpromenad till Hornuddens trädgård, en bit från Strängnäs. Jag fotograferade en massa när vi var där och här är några färgglada collage av de bilderna.

På Hornudden kan man handla deras egna ekologiska produkter i gårdsbutiken, bland annat alla deras olika supergoda tomater, men även lite annat smått och gott att njuta av.


När vi var där var det sista dagarna för säsongen som de hade öppet i caféet och eftersom det var en strålande solig dag kunde vi äta en utsökt lunch utomhus, med utsikt över Mälaren. Och båda bebbarna sov i sina vagnar lagom tills vi satte oss för att äta, då ville de också vara med på kalaset :)


Vi hade en jättemysig dag och gick därifrån mätta och belåtna och med fullastade vagnar. Min kompis lyckades med konststycket att släpa med sig 10 kg av olika mjölsorter som överraskning till sin man som älskar att baka matbröd. Själv nöjde jag mig med ett gäng söta tomater och flera goda ostar, och det vägde tack och lov inte riktigt lika mycket som hennes mjölpåsar...

Follow Bildbloggerian

01 oktober 2009

Tillbakablick - oktober 2008

Då var det dags igen att gå tillbaka ett år i bildarkivet och bläddra bland oktober månads bilder, minnas och göra en reflekterande Tillbakablick. Vi blev ett litet gäng tillbakablickare förra gången och det tycker jag var jättekul! Så ni och alla andra är välkomna att följa med på tidsresan även denna gång!



Tillbakablick oktober 2008
Liksom månaden innan fick kameran vila mycket, eftersom jag var bedövande trött av min graviditet, så det gick snabbt att gå igenom bilderna jag tog då. Jag orkade varken fotografera eller blogga och jag minns att jag tyckte det var så tråkigt att inte längre ha kvar entusiasmen för fotograferingen.
Men som tur var kom den ju tillbaka :)

Den här bilden
är från den 4 oktober, fotograferad under en svamppromenad. När jag tittar på bilderna kommer jag så väl ihåg hur skönt det var att få trampa runt bland tallbarr och mossa den dagen och känna den underbara friska doften av höst
. Att vara i skogen är något som verkligen fyller på energireserverna!

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Vill du också göra en Tillbakablick?

Bläddra i så fall tillbaka till oktober 2008,
välj en bild du inte bloggat tidigare,
skriv några rader om din bild
och kanske en reflektion över den månaden i ditt liv.
Skriv sen in länken till din Tillbakablick i formuläret här nedanför.

Länka gärna tillbaka till detta inlägg, så dina läsare kan hitta andra tillbakablickare.

Du har hela månaden på dig att vara med, nästa Tillbakablick blir den 1 november.



Follow Bildbloggerian Titta på Tillbakablick september 2008