26 januari 2010

På stigen i skogen är bra nog

Jag måste bli bättre på att fotoblogga! Jag har ju en massa bilder i datorn som jag tänkt blogga, men så går tiden och så känns bilderna inte längre lika angelägna att blogga. Men de har ju inte blivit mindre bra bara därför att tiden har gått...

Jag har en tendens att sitta i evigheter och pilla med bilderna också och så blir varje blogginlägg så himla tidskrävande och då blir det inte av att blogga. Jag måste nog också bli bättre på att tänka "good enough" och behöver kanske inte nödvändigtvis göra något i PS med varenda bild.

Den här bilden är helt oredigerad och jag tycker faktiskt om den precis som den är :)

Follow Bildbloggerian

20 januari 2010

Uppochnedvända världen

Världen är helt upp-och-ned... Bildligt talat.

Vad är upp och vad är ner?

Vatten kan ge roliga effekter och jag har roat mig med att vända bilderna 180 grader.
Bilderna tog jag i julas hemma i Hälsingland och det blev en kontrast mellan svart och vitt. Fast bilderna är i färg.


Och så här ser världen ut rättvänd:

Världen kan vara vacker både rättvänd och felvänd, eller hur?

Follow Bildbloggerian Andra om , ,

17 januari 2010

Snö & is handlar det om...


... i veckans uppdrag i Inspiration & kreativitet. Det har ju varit så makalöst vackert den här vintern med all frost, men nu har vi fått mildare väder i Stockholm och i morse när jag tittade ut var träden inte längre vackert vita, utan grenarna lyste svarta och kala igen.

Men som tur var hade jag hunnit föreviga det vita och det här är mitt bidrat på temat - ett isigt och frostbitet räcke omgivet av isblommor. Länkar till de andra deltagarnas snö och is hittar du till här.

Follow Bildbloggerian

14 januari 2010

9 månader



Igår var det den trettonde och det betyder Ellies månadsdag. 9 månader firade vi igår och nu har hon alltså levt lika länge utanför som inuti min mage. Grattis till 9 månader min lilla älskling!

Vi spenderade dagen hemma hos Ellies lilla kompis Sebastian och bilden här ovanför på dem två är en av de sista jag tog med mitt 18-200 mm objektiv. En timme senare låg kameran på en isig promenadväg med ett sprucket objektiv...Kamerahuset verkar dock ha klarat sig tack och lov och det gick till och med att ta bilder med det vinda och spruckna objektivet på. Men resultatet lämnade kanske lite övrigt att önska, som syns på bilden här nedanför.


Jag tar ju alltid ett gäng bilder av henne på varje månadsdag, men eftersom jag inte kunde montera bort det trasiga objektivet från kameran och byta till ett annat, fick jag ta bilderna med min lilla pocketkamera istället.

Ellie var som oftast på ett soligt humör och sitter och läser en favoritbok och visar lyckligt upp sin 9-månaderspresent - en gåvagn som hon genast invigde.

Sötaste Ellie blir stor alldeles för fort! Hon utvecklas i en rasande fart och nästan varje dag upptäcker hon något nytt. Hon reser sig upp hur lätt som helst nu och kan stå utan stöd, och hon förflyttar sig runt i lägenheten genom att hålla sig i allt i lämplig höjd. Hon kan klappa händerna, hon vinkar glatt tillbaka när någon vinkar åt henne, hennes ljudförråd utökas hela tiden med nya ljud som hon gärna babblar och senaste färdigheten är att hon lärt sig att peka på lampan när man frågar "var är lampan". Jag undrar om hon kommer att gå innan nästa månadsdag?

Och för den som är intresserad kan jag tala om att ett nytt objektiv redan är införskaffat.En del betalar försäkringsbolaget och en större del betalar jag. Borde varit tvärtom...

Follow Bildbloggerian

11 januari 2010

Från helgrått till gnistrande vackert


Vaknade upp till en gnistrande vacker vinterdag, en total kontrast mot gårdagens brist på andra färger än grått. Bäddade ner Ellie i vagnen och hängde kameraväskan på handtaget och begav mig ut till koloniområdet i Stora Mossen för att fotografera lite. Ellie sov som en stock - inte konstigt med tanke på att hon var vaken och tyckte det var morgon mellan klockan 2 och 4 i natt och vaknade sen igen strax efter sex...

Det var kallt ute och avtryckarfingret frös, men tänk så roligt det är att få föreviga naturen i en sån här vacker skrud. Inte så ofta det är såna här vintrar i Stockholm.


Det blev en fin start på veckan det här och jag kom hem från promenaden med 150 bilder, så det kan nog dyka upp fler bilder framöver. Igår däremot när jag var ut för att dokumentera hur det såg ut till mitt Fototriss-inlägg kämpade jag mig till drygt 30 bilder i grårusket och ingen blev särskilt bra. Men såna här vackra dagar går kameran varm!

Ha en fin vecka allihop!

Andra bloggar om , , , Follow Bildbloggerian

10 januari 2010

Fototriss: Så här såg det ut på Drottningholm idag

Idag startade jag upp Fototriss igen efter juluppehållet och temat blev Så här ser det ut där jag är idag. Det temat har jag en gång per årstid i Fototriss och det är så kul att surfa runt hos alla deltagarna för att se hur det ser ut i vårt land. Själv åkte jag till Drottningholm och fotograferade dagens bilder.


Det är i allra högsta grad vinter i Stockholm och varit så i flera veckor, härligt tycker jag! Och det tycker nog paret på bilden också som skidade runt på kungens mark. Men ack så grått vädret var idag... Det ser ut som bilden är svartvit, men jag lovar - den är faktiskt i färg.


Här bidrar i alla fall slottet och barnet på pulkan med en gnutta färg i allt det grå. Igår hade vi däremot en strålande vacker dag med blå himmel och sol, men då satt jag istället inne och jobbade med Fototriss och fixade med lite ny layout och så.


Och den här bilden får avsluta min triss. Jag hade ju en hoppbild som inspirationsbild på Fototrissbloggen, så Mattias fick ta en ny, dagsfärsk bild på mig när jag hoppar av lycka :)

Nyfiken på hur mycket vinter det är över vårt land och på andra håll? Klicka nedan.



>>Förra vinterns Så här ser det ut-tema befann jag mig i Hälsingland, här kan ni se de bilderna.

Follow Bildbloggerian Andra bloggar om , , , ,

08 januari 2010

En liten strumpfetischist


-Hmm, jag är sugen på något gott...


-Aaahhh... ett gäng strumpor - det godaste som finns!

Jag bjuder på ett par bilder på Ellie med något hon är väldigt svag för - strumpor. Hon älskar att sitta och leka med strumporna och äter gärna på dem också :)

Sen jag avslutade mitt projekt för 2009 på nyårsafton, min dagliga blogg, så har jag helt plötsligt ingenstans att göra av alla bilder jag tar på min favoritmodell. Så ni får nog räkna med att Ellie kommer figurera mer flitigt här istället.

Follow Bildbloggerian

01 januari 2010

Tillbakablick - januari 2009

Ett nytt år och ett nytt decenniums allra första dag - GOTT NYTT ÅR allihop! Det har varit en kylig och vacker dag i Stockholm med snö på marken och till och med lite sol. Men nu ska det inte handla om idag, utan om januari för ett år sedan - det är dags för en ny Tillbakablick.



Min tillbakablick till januari 2009.
Jag bläddrade igenom mitt bildarkiv från januari i fjol och hittade en del vintriga bilder, men jag väljer en bild tagen för exakt ett år sedan, den 1 januari, som får representera denna månad förra året.

Då befann jag mig långt ifrån snö och vinter, eftersom jag och Mattias spenderade årets första vecka med att njuta av sol och värme på Teneriffa. En skön sista semesterresa på tu man hand innan vi blev föräldrar några månader senare. Ännu har vi inte varit utomlands med vår lilla Ellie, men det lär nog bli av under 2010 misstänker jag.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Vad gjorde du för ett år sedan?

Gör en Tillbakablick du också!
Bläddra tillbaka till januari 2009,
välj en eller flera bilder du inte bloggat tidigare,
skriv några rader om bilden/bilderna
och kanske en reflektion över den månaden i ditt liv.
Skriv sen in länken till din Tillbakablick i Linky-formuläret här nedanför.
Länka gärna tillbaka till detta inlägg, så dina läsare kan hitta andra tillbakablickare.

Du har hela månaden på dig att vara med, nästa Tillbakablick blir den 1 februari.



Follow Bildbloggerian Andra bloggar om , ,