26 juni 2010

Midsommarflicka


Igår hade vi en jättehärlig heldag
med mina bästaste vänner här uppe i Hälsingland. En massa god mat, midsommarstång, lekar - och så lite midsommardryck så klart :)



Elliebellie trivdes och skrattade när vi dansade kring midsommarstången. Midsommarkransen var halvkul att ha på sig. Men jag hann ta några bilder i alla fall innan hon slet av sig den.


Hoppas ni alla haft en glad midsommar, och får en fortsatt skön helg!

I morgon är det jubileum för min fotoutmaning Fototriss, då är det den hundrade omgången! Hos Foto för alla kan ni läsa en artikel där jag berättar historien om Fototriss - ni hittar artikeln här.

Follow Bildbloggerian

20 juni 2010

En helt vanlig dag i Stockholm. Eller kanske inte.

Det kändes dumt att sitta hemma och titta på spektaklet på teven när det vankades kronprinsessbröllop i stan, så vi förenade oss med de hundratusentals andra människorna på Stockholms gator igår, den 19 juni 2010.

När Victoria och Daniel sa ja till varandra stod vi framför en gigantisk storbildsskärm vid Operan och blev tårögda som alla andra som stod där och jublade när brudparets respektive JA ekade ut genom högtalarna. Det kändes i hjärtat och jag blev mer rörd än jag hade trott.

Glada och snälla poliser fanns det gott om på gatorna och Ellie tyckte det var spännande med de ridande poliserna och parkerade vagnen brevid de stora hästarna. Hon blev uttittad av en av hästarna som ni ser på bilderna, han verkade undra vad det var för litet kryp som satt där och tittade.

Vi traskade runt på gatorna och tittade på alla människor. På den större bilden här ovanför är det en polishelikopter som drar intresset till sig. Sen fick vi en lysande idé och tänkte ställa oss på en av broarna som går över Hamngatan för att se bra, för där var det inga människor alls. För bra för att vara sant tänkte vi och mycket riktigt var det så. Broarna var så klart avspärrade och vi fick vända om. Endast ackrediterade fotografer fick stå där. Jag hörde inte till dem...

Sen stod vi där vid Sveavägen och försökte titta mellan alla huvuden framför oss och se när kortegen med de nygifta skulle komma. Plötsligt ser jag några plymbeklädda ryttare komma där borta. Fram med kameran, men jag ser ingenting för alla skallar som är i vägen! Så det var bara att hålla upp kameran i luften och trycka och hoppas att jag skulle lyckas fånga brudparet på bild. Det gick sådär... Och så fort de åkte förbi! Men på den högra bilden ovan kan man i alla fall se kortegen och brudparets vagn. Om man tittar noga.

Den allra sista bilden jag brände av var den enda där man faktiskt såg brudparet lite bättre. I alla fall deras bakhuvuden :) Men visst ser ni väl Daniel där i vagnen och så Victoria med kronan? Men någon hovfotograf kan jag nog inte kalla mig. Kanske hov som i hästhov möjligtvis.

Men det var ändå en upplevelse att vara där och jag är glad att vi fick vara med på ett litet hörn i alla fall den dag Victoria fick sin prins!

Andra om , , ,


Follow Bildbloggerian

16 juni 2010

Nära nära

Jag är en sucker för kort skärpedjup och älskar makrofotografering och så tittade jag in hos Pierre Pocs ikväll och såg hans vackra makrofoton. Och inspirerad blev jag påmind om att jag ju kröp runt med kameran bland små, små och ack så söta blommor härom helgen, när vi var på landet.

De här två bilderna fastnade jag för. Och efter en dust med färgerna blev detta resultatet.

Follow Bildbloggerian

14 juni 2010

14 månader

Igår var det månadsdag igen, Ellie blev 14 månader. Alldeles för sent kom jag på att jag skulle ta några månadsbilder och då var hon redan för trött. Nappen satt fast i munnen och hon hade ingen lust alls att bli fotograferad, det var bara välling och sängen som hägrade. Så det här blev enda resultatet.

Men tidigare på dagen hade jag tagit några bilder när vi var ute och lekte. Flera av barnen på gården var också ute och Ellie fick låna en av grannpojkarnas cykel vilket var himla kul!

Och det blåstes såpbubblor, jättespännande!

14 månader gammal är det full fräs som gäller. Ellie springer fram, leker massor och babblar på. Hennes ordförråd börjar helt plötsligt utökas ganska snabbt, hon härmar oss och försöker säga nya saker hela tiden. Från att ha kallat allt pa-paaa, ma-maaa, ba-baaa, så kan hon nu bland annat säga tack: ta-taa, pip/pippi: pi-piii och så bil: bi-biiii - hon är helt galen i bilar och skriker bi-biii så fort hon ser en bil och älskar att stå i fönstret och titta ut på parkeringen. Och så klättrar hon nu upp i fåtöljen, soffan och vår säng på egen hand. Så nu vill det till att hålla koll på henne hela tiden... Och hon är en otroligt glad liten tjej! Hon är nästan alltid på ett strålande humör och det känns i hjärtat varje morgon jag måste lämna henne och gå till jobbet. Min lilla älskling!

Follow Bildbloggerian

13 juni 2010

Dörrar med historia

Dörrar är fascinerande att fotografera tycker jag! Särskilt gamla och slitna dörrar, de är vackra och det slitna ger dem karaktär. Dessutom bär de på en massa historia. Det är spännande att tänka på hur många olika människor som öppnat en dörr och stigit in genom den. Eller ut. Och vad är det som döljer sig där bakom dörren?

Dörrar och portar är i alla fall det tema jag valde till veckans Fototriss och det här är mitt eget bidrag till samlingen av dörrar. Jag blev inspirerad till temat när vi var på Sicilien och alla tre dörrarna är därifrån.


Många andra dörrar eller portar kan du hitta till hos de andra deltagarna i Fototriss.
Klicka dig vidare på loggan här nedanför.



Andra om , , , Follow Bildbloggerian

09 juni 2010

Fruktigt

Min söta Ellie undersöker innehållet i papperspåsarna som jag kom hem med en dag när vi var på Sicilien. Jag hade sprungit ikapp frukt- och grönsaksbilen som körde runt i gamla stan och sålde godsaker från flaket och inhandlat lite smått och gott.

Den här frukten var väldigt söt och god, men vad heter den? Jag tror inte jag sett eller smakat på den förut. Kanske fröken Helena på Citronodlingen vet?

Liksom mina matbilder från häromdagen är de här bilderna tagna med 50mm objektivet, f 1.8, 1/160, ingen blixt utan använde mig av befintligt ljus.

Follow Bildbloggerian

06 juni 2010

Premiärtur på sjön

Igår sjösattes den lilla båten här på landet och Ellie och jag var med och kontrollerade att allt gick rätt till. Sen tog vi en premiärtur och Ellie fick inviga sin flytväst. Den funkade bra tyckte hon och även om det var lite krångligt gick det ändå att plocka stenar från marken iförd västen.

Att åka båt för allra första gången i livet var spännande. Men hon har lite svårt att skilja på olika sorters motorfordon, för hon kallade båten bi-bi och det säger hon även om bilar. Och traktorer.


Follow Bildbloggerian

Matfoto i Fototriss

Matfoto är temat i Fototriss och här bjuder jag på lördagens mycket delikata middag som svärmor lagade till här i stugan på landet.

Just uttagna ur ugnen: focaccia med oliver och rödlök. Försvinnande goda!


Lättkokt färsk sparris.
Närodlad här på landet, inköpt i ett litet stånd vid vägkanten
där man tog ett knippe själv och lade pengarna i en burk. Sånt funkar bara här.

Och så hela måltiden, grillad oxfilé med potatisgratäng,
grönsallad och sparris med parmesan, salt och olivolja.

Den mycket smarriga middagen är fotad med mitt 50 mm objektiv,
bländare 1,8 för riktigt kort skärpedjup, som i varje fall jag tycker blir snyggt vid matfoto.

För att bli frestad av allehanda andra matfoton - gå till Fototriss!

01 juni 2010

Tillbakablick - juni 2009

Den första sommarmånaden är här och efter en kylig inledning på dagen så tog det sig allt eftersom och ikväll var det riktigt varmt och skönt. Men nu ska det vara fokus på juni förra året - för här kommer en ny Tillbakablick! Dags alltså för en bläddring i bildarkivet, ett år bakåt i tiden och en reflektion över vad som hände då.

Min Tillbakablick till juni 2009.

Jag bläddrade mig igenom alla bilder från juni förra året och genom bilderna kommer minnena. Det är bra, och inte minst roligt, att göra såna här tillbakablickar, för det är många små händelser som man lätt glömmer bort men som väcks till liv igen på det här sättet.

Vad gjorde jag då för ett år sen? Jo, fortfarande höll jag på att komma in i rollen som mamma. Även om det fortfarande var kolikkaos emellanåt, så blev det liite bättre allt eftersom. Slutet på månaden blev riktigt skön med härligt sommarväder och bad. Det är mestadels bilder på Ellie i arkivet, men junibilden blir istället den här bilden på pionknopparna. Vi tillbringade rätt mycket tid hos svärföräldrarna på landet under juni och eftersom jag tog bilden där tycker jag den blir en bra representant för månaden.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Vad gjorde DU för ett år sedan?

Gör en Tillbakablick du också!
Bläddra tillbaka till juni 2009,
välj en eller flera bilder du inte bloggat tidigare,
skriv några rader om bilden/bilderna
och kanske en reflektion över den månaden i ditt liv.
Skriv sen in länken till din Tillbakablick i Linky-formuläret här nedanför.
Länka gärna tillbaka till detta inlägg, så dina läsare kan hitta andra tillbakablickare.

Du har hela månaden på dig att vara med, nästa Tillbakablick blir den 1 juli.


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Andra om , , Follow Bildbloggerian