24 maj 2011

I mosters famn

Min syster kom till Stockholm häromveckan och hälsade på oss. Ellie var överlycklig och ville helst ha moster Monicas uppmärksamhet varenda minut, men även Ville verkade nöjd och sov gott i mosters famn. På bilden är han fem veckor gammal.

Fler bilder i mina andra bloggar

~ ~ ~ ~ mobilbloggen ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ bilddagboken ~ ~ ~ ~


Follow Bildbloggerian

08 maj 2011

Liten...

Liten... har blivit större.

Idag har det gått 4 veckor sedan Ville föddes. Tiden går fort.
På bilden ovan är han en dag gammal.

Nya bilder tar jag varje dag med min iPhone och nu har jag ordnat så att alla de iPhonebilder jag publicerar i appen Instagram automatiskt publiceras i en Tumblr-blogg, så att inte bara andra instagrammare kan ta del av bilderna. Och där finns dagsfärska bilder på 4-veckorsjubilaren, t ex den här >>


Länk till min nya Tumblr-blogg
(som uppdateras dagligen)

Och förresten, rösta gärna igen på mig i fototävlingen jag gick till final i häromdagen. Klicka här för att rösta på min surfarbild! Jag tror man kan rösta en gång per dag.

Follow Bildbloggerian

06 maj 2011

Finalist två gånger om!

Åh så roligt!
Jag är finalist i en fototävling som Resdagboken har anordnat och där första priset är en weekendresa till Spanien. De fick in 600 bidrag och jag har faktiskt TVÅ bilder med i finalen! :)

Man skulle tävla med bilder från Spanien och mina två bilder, som ni ser här i inlägget, fotograferade jag på Teneriffa för två år sedan, en surfarbild och en strandbild i solnedgång.

Är det så att ni tycker någon av mina bilder förtjänar en röst får ni väldigt gärna gå in och rösta! Bilderna heter På vågen och Golden. Omröstningen pågår fram till 18 maj.

Uppdatering: eftersom omröstningen är öppen kan man se ställningen och även om den bara ligger i mitten av listan just nu, ser det ut som att surfarbilden har störst chans av mina två bilder. Så har ni svårt att välja mellan mina två - rösta på den :)

Här finns omröstningen >>

Trevlig helg på er!

Follow Bildbloggerian

02 maj 2011

Fototriss: Så här såg det ut där jag var i helgen

I helgen körde jag igång Fototriss igen, efter att ha haft ett par veckors uppehåll i samband med att jag fick barn. Det har inte blivit mycket bloggande eller fotograferande för mig sen jag blev mamma igen, förutom med iPhonen som däremot går varm. Den har jag ju alltid med mig och det är så lätt att bara ta en bild och lägga upp på Instagram, som är min absoluta favoritapp!

Men hur som helst, temat i Fototriss denna vecka är Så här ser det ut där jag är och det ville jag vara med på. Här är mina trissbilder på temat!

Mattias har varit pappaledig de tre första veckorna sen vår lilla son föddes och halva den tiden har vi varit på landet och riktigt fått inviga vårt lantställe som vi köpte i höstas. Vädret har ju varit strålande och vi har haft det underbart! Både mamma, pappa, barn och katt i familjen älskar att vara där och det känns toppen nu när vi har vår första vår- och sommarsäsong i huset att se fram emot.

Vi åkte dit innan påsk och våren har fullkomligt exploderat sen dess och det har blivit grönt och vackert och överallt på området kryllar det av vitsippor som klär marken i vitt, som ni ser på bilden ovan.

Så en bild från tomten och här syns en av våra investeringar i huset - vi lät riva den befintliga altanen och har byggt ett stort inglasat uterum och ett trädäck. Utomhusdelen är inte klar än, men uterummet har vi spenderat massor av tid i när vi varit där nu. Det byggdes innan vintern, så bortsett från en smygpremiär i julas, var det här den riktiga invigningen av uterummet. Och det var en investering värd pengarna, för det kommer förmodligen bli det flitigast använda rummet i huset. Det är så härligt ljust och mysigt att sitta i!

Här hade vi tagit en tur till en lekplats som finns i området och Ellie och jag provade gungorna. I förgrunden syns mitt handikapphjälpmedel - svärfars cykel. Mina besvär med att gå försvann tyvärr inte i och med förlossningen, det har bara tagit sig nya uttryck... Problem och smärta i fot, rygg och bäcken har gjort att jag vissa dagar har jättesvårt att gå, så jag har rört mig minimalt de här veckorna. Visst kan jag gå, men det gör ont och är besvärligt, så då drar jag mig för att röra mig. Skittrist och det börjar verkligen tära på psyket att inte kunna röra sig normalt. Men tack vare cykeln kunde jag i alla fall lämna tomten några gånger när vi var på landet, en befrielse!

Mina bilder är tagna i lördags vid vårt lantställe i Södermanland. Kameran var denna gång min Canon EOS 40D och objektivet Canon EF-S 15-85/3,5-5,6 IS USM.

Hur det sett ut på andra håll i landet de senaste dagarna kan ni se här >>

Follow Bildbloggerian

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,