28 februari 2012

I väntans tider


Ja, nog är vi i väntans tider. I väntan på prickarna...  
Här har vi haft sjukstuga i en månad, barnen har löst av varandra och nu senast var det Ellie som fick vattkoppor. Och hög feber. Och kräktes. Och fick halsfluss. Allt på en gång. 

I helgen blev hon dock frisk igen och nu är den stora frågan: ska Ville hinna få vattkoppor OCH bli smittfri innan vår resa till Oman?? Om på dagen två veckor är avresan planerad, så det är verkligen på håret. Ville borde ha blivit smittad för ungefär två veckor sen och inkubationstiden är runt det, så vi hoppas, hoppas, hoppas att prickarna ska dyka upp nu inom ett par dar. Annars blir det tight.

Håll tummarna!

18 februari 2012

10 månader

IMG_1576_1
Min lilla guldklimp blev 10 månader i förra veckan! Sötast i hela världen, tycker jag så klart, och en go liten kille som förgyller våra dagar. (Nätterna förgyller han inte lika mycket. 10 månader utan vettig sömn börjar sätta sina spår, men det lämnar vi därhän nu.)

IMG_1566_1
Han har 8 tänder som är mer eller mindre framme och hans ögon får allt mer brunt i sig. Han väger ca 11,5 kg nu och är nästan 80 cm lång. Efter de första månadernas galna viktökning har han stannat av nu och börjar få en normalare tillväxtkurva.

IMG_1611_1
Han är nyfiken och intresserad och studerar syrran och försöker ta efter henne och vill gärna vara där hon är hela tiden. Inte så populärt hos henne alltid... :)

IMG_1613_1
Han tycker om att sitta och bygga med sina kuber, att stapla dem på varandra eller vända på dem och lägga ner de mindre kuberna i de större. Han dansar gärna när han hör musik och älskar verkligen att ligga och softa i den jättestora sittpuffen vi har, med napp och snuttefilt så klart.

IMG_1594_1
Men det allra största som hänt honom senaste tiden är att han dagen innan 10-månadersdagen...

IMG_4054

... tog sina första steg och började lära sig gå! På bilden här ovanför har han just gått de första stegen och är mäkta stolt! Och med det slog han storasyster med några dagar, för Ellie lärde sig gå några dagar EFTER 10-månadersdagen.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

IMG_1478_1
9-månadersdagen glömde jag att blogga om, men den här bilden tog jag den dagen när Ville tränade sig på att stå utan stöd. Den dagen han fyllde 9 månader lyckades han nämligen stå själv för första gången.


13 februari 2012

Fototriss: Så här ser det ut där jag är

Tiden som tvåbarnsmamma flyger iväg och att jag skulle skriva mitt första inlägg 2012 först i mitten av februari, det trodde jag nog inte. Men så blev det och en Fototriss blir det som får inviga det här året.

Snö och minusgrader var det i Stockholm igår när jag tog bilderna, kallt och vackert! Men nu har en härlig nedräkning börjat, för om en månad precis byter jag och familjen den svenska vintern mot ett tropiskt ökenklimat! I mitten av mars styr vi kosan mot Salalah i Oman då jag ska vara resereporter igen åt Solresor - visst har jag världens bästa uppdrag! :) Jag kan knappt bärga mig när jag tänker på alla fantastiska fotomöjligheter som jag hoppas få i Oman! Det blir en besök i en helt annan värld och jag hoppas ni vill följa mig på resan genom bloggen, där jag kommer lämna bildfyllda reserapporter under hela vår semester.

Men nu åter till vintern - i Fototriss den här veckan är temat Så här ser det ut där jag är och så här såg det ut vid Naturhistoriska Riksmuséet i Stockholm igår.


IMG_4137

Det var en strålande vacker dag, men med två hostiga ungar var det inte riktigt läge att vara ute i kylan så vi besökte Naturhistoriska istället.

IMG_4142

Vi kom dit när det var ljust och soligt ute...

IMG_4171

... och blev kvar ända till mörkret föll och på vägen hem somnade två nöjda och trötta barn i bilen.

Bilderna är fotade med iPhone4/Hipstamatic, med nya Americana-linsen och Inas 1935-filmen.