20 oktober 2012

Så här såg det ut där jag var


Dagarna rullar på alldeles för snabbt och bilderna som jag tog förra veckan för att lägga upp i veckans Fototriss blev liggande en hel vecka innan de publiceras här. Men bättre sent än aldrig och här är mina bilder som visar hur det såg ut där jag var då, på vårt lantställe.


Vi skördade våra äpplen från vårt enda äppelträd. Och historien bakom det är lite kul, vi visste nämligen inte att vi hade ett äppelträd förrän Mattias började röja ner lite träd och buskar på tomten förra våren. Plötsligt ser vi att det fanns vad vi förmodade var ett litet och slitet äppelträd där mitt i det vi trodde var igenvuxen skog och trädet lyckades producera hela tre äpplen förra året sen det fick komma fram i ljuset. 

I år fick det lite omvårdnad och vi klippte ner en del grenar och i våras var trädet fullt av blommor. Till vår stora lycka har det också blivit äpplen och de få grenarna har hängt tunga av frukt och skörden utökades från tre äpplen i fjol till ett hundratal söta och goda äpplen i år!

Här sitter Ellie och grillar korv på det som är kvar av brasan sen vi eldat upp alla buskar som röjts på tomten i år, mysigt och gott!

Temat på veckans Fototriss har varit Så här ser det ut där jag är och på Fototriss hittar ni alla andra som varit med under veckan. I morgon startar dock en ny omgång och ny trissvecka drar igång!