27 januari 2013

Veckan i bilder




 Den här veckan har rusat förbi och mitt En bild om dagen-projekt har vilat i bloggen. Fast även om jag inte lagt upp dem här, så har jag ju tagit ett gäng bilder varje dag ändå, så här kommer ett par collage från veckan som gått! Bilderna här ovanför är de nyaste, från fredag-söndag. De visar balettprinsessan Ville, Ellie ständigt lyssnande på musik (förmodligen Loreen för 899:e gången) och så fika i pulkabacken.

 Och här är bilderna från tidigare i veckan. Det var har varit en del strålande vackra dagar i veckan, men iskallt!

Alla bilderna fotade med iPhone, de nedre med Hipstamatic.

20 januari 2013

Fototriss - Det här ligger mig varmt om hjärtat

Den här veckan har jag tävling i Fototriss, för första gången tillsammans med Ving. Jag deltar givetvis utom tävlan själv, men eftersom jag idag lördag har varit ute och ägnat mig åt något som mitt hjärta verkligen klappar för måste jag ju bidra med en triss på temat, som är Vad ligger dig varmt om hjärtat??
Ja, det som ligger mig varmast om hjärtat är naturligtvis min familj, som också finns med på ett hörn här i bilden, men det som min triss handlar om är mitt stora fritidsintresse - fotografering och det gärna i kombination med sociala media!
Jag är en mycket flitig användare av Instagram och jag älskar det sociala och kreativa utbytet jag har där! Jag har instagramvänner över hela världen och jag reser jorden runt varje dag genom deras bilder. Jag har allt som oftast min fotoradar påkopplad och scannar min omgivning för att hitta intressanta motiv och min iPhone finns alltid inom räckhåll ifall en bild måste tas :)

Jag är en hopplös Hipstamatic-nörd och jag fotograferar nästan uteslutande med Hipstamatic när det handlar om bilder som jag tänker publicera på Instagram.
Att gå på en fotopromenad är härligt och jag får så mycket energi av att få frossa i fotonörderiet när jag är ute och går. Det kan vara som idag, en sån otroligt vacker men kall, promenad runt Lillsjön, eller en lunchpromenad i jobbkvarteren - det är lika roligt!

De här tre bilderna är några av alla jag tog under vår promenad idag och de har faktiskt inte kommit upp på mitt Instagramkonto än. Men snart så... :)

Fotograferade med iPhone/Hipstamatic. Lins: Loftus Film: Blanko

De här bilderna får också bli lördagens bidrag till mitt projekt En bild om dagen 2013.

18 januari 2013

Dagens bild, dag 18

En efterlängtad flicka kom hem igen ikväll efter att ha varit hos farmor och farfar sen igår. Inte minst Ville var glad över att att syrran var tillbaka, för han har tyckt det varit rätt tråkigt att vara hemma sjuk med bara mamma som sällskap i två dagar.

iPhone/Hipstamatic/Snapseed

17 januari 2013

Dagens bild, dag 17

Idag har jag varit hemma med en sjukling. Stackars Ville har fått hosta igen och hade en tuff natt och bilden tog jag i ottan när vi satt i soffan och vaknade till.

Det finns risk för en till sömnlös natt, för just nu ligger jag i sängen med honom sovandes på min mage. Han sover väldigt oroligt, andas ryckigt och vaknar ofta. Detta var inte min plan för kvällen, för där stod det kvällsjobb med Fototriss på schemat, men det är rätt mysigt också att få ha honom så nära, som när han var bebis :)

Dagens bild(er), dag 16


Mina barn visar upp sig från sina bästa sidor =)

iPhone/Hipstamatic

15 januari 2013

Dagens bild, dag 15




Idag har det snöat precis hela dagen i Stockholm! Det är så vackert med all nysnö, innan det blir slaskigt och grått som det alltid blir här. Så jag passade på att ta några bilder, som den här till exempel när jag stod på ett övergångsställe på Götgatan väntandes på grönt ljus. Ingen edit på bilden, utan det är taget med Hipstamatic i iPhonen och det är filmen (Tinto1884) och linsen (D-TypePlate) som ger effekten.

14 januari 2013

Dagens bild, dag 14

Lilla fröken E ville vara med på bild idag och ställde upp med prinsessdiademet på, så självklart var jag snabb och förevigade henne :)

 Follow Bildbloggerian

13 januari 2013

Årets första Fototriss

Idag startade jag upp Fototriss igen efter juluppehållet och jag inleder med ett av mina favoritteman, Så här ser det ut där jag är. Och så här vackert var det i förmiddags när jag tog en promenad med en kompis i västerort här i Stockholm.
Den här färgglada graffitimålade glasskiosken finns med i alla tre bilderna, men den var rätt igenbommad nu väntandes på varmare tider. -8 grader var det när jag gick hemifrån i morse, så jag var inte direkt sugen på glass heller :) Fast den kylan var inget mot vad mamma hade när hon var ut och fotade för veckans Fototriss, där var det runt -20 grader!

För att se andra vackra vinterbilder, kika in hos fler deltagare i Fototriss!

Bilderna är tagna med iPhone/Hipstamatic • lins Loftus & film Blanko

12 januari 2013

Dag 12


Sköna lördag inleddes med soffhäng, här sitter alla och tittar på något spännnande på iPaden. Undrar vad det är?

11 januari 2013

Dag 11

 
På dagens bild idag, min söta lilla fröken fotograferad med Hipstamatic: Tinto1884/C-TypePlate

Follow Bildbloggerian

10 januari 2013

Dag 10

Igår glömde jag bort dagens bild, men här kommer en bild från ikväll vid Medborgarplatsen, på väg hem efter att ha varit på bio. Vi såg den underbara franska filmen En oväntad vänskap - rekommenderas varmt!

08 januari 2013

Dag 8




Första dan på jobbet efter julledigheten och jag hann med lite fotograferande på väg mot tunnelbanan hem. Här Medborgarplatsen i eftermiddagens fina ljus på himlen.

07 januari 2013

Dag 7, genom fönstret

 Dagens bild fotograferad genom vardagsrumsfönstret i morse. Ser ni den lilla månskäran?
iPhone - Hipstamatic: Wonder/W40

06 januari 2013

Dagens bild, dag 6




Dagens bilder blev två snapshots från kvällen innan läggdags. Sista dagen på jullovet, fast i morgon är dagis stängt så det blir en dags ledighet till för mig och barnen.

05 januari 2013

Dagens bild, dag 5

Idag var en kall och grå dag, men vi letade oss ut en sväng ändå till en 4H-gård och lekte lite och tittade på djur.

Och Ellie körde buss. Vi fick välja om hon skulle köra oss till Grekland, Oman eller Thailand. Bra buss, tycker jag :)

 Follow Bildbloggerian

04 januari 2013

Dag 4




Dagens bild är inte en, det är två. Mina små godingar fotograferade med en lins i Hipstamatic (Tinto 1884) som lägger skärpa på ögonen och softar ner runt omkring. Har experimenterat en massa med den idag, älskar den!

03 januari 2013

Dagens bild, dag 3




Dag 3, Hälsingland. Ingen blå himmel när jag var ute idag, så det fick bli svartvitt foto med gammal känsla med hjälp av senaste film/lins-paketet i Hipstamatic, TinType SnapPak.


02 januari 2013

Dagens bild - dag 2




DAG 2 - HÄLSINGLAND. Vi tog en promenad med barnen till mammas fotoställe vid ån. Det var grått när vi gick, men sprack upp lagom till vi kom dit och var otroligt vackert, så jag hamnade nästan i fotoextas :)

01 januari 2013

Dagens bild - dag 1

Årets första dag är till ända och det är dags att inleda mitt nya projekt -

 En bild om dagen 2013!

Jag har kört liknande projekt förut, men då har jag haft det i en separat blogg. Så ska jag inte göra nu, utan Bildbloggerian kommer bli platsen för mina dagliga bilder. Jag fotograferar ju i princip varje dag med iPhonen och publicerar bilderna på Instagram, men nu ska jag också välja ut en bild som får representera respektive dag här i bloggen. Det kommer alltså mestadels att handla om mobil fotografering i just den här kategorin, men det kommer säkert att komma bilder från mina andra kameror också. Här kommer den första bilden i min nya kategori - En bild om dagen 2013!

DAG 1 - HÄLSINGLAND. En dag som till stor del spenderades tillsammans med en gammal god vän och hennes familj och bilden tog jag när vi till ungarnas förtjusning varit och hälsat på hennes nyinköpta får.

Bilden fotograferad med iPhone 5/Hipstamatic.


 Follow Bildbloggerian