30 mars 2014

Segt värre




Det går tyvärr väldigt dåligt att publicera blogginlägg via mobilen här på hotellet i Thailand, så nu har jag missat flera dagar av #blogg100-utmaningen. Jag har suttit och gjort inläggen, sen så är nätet så segt att det inte går att publicera, irriterande! Instagram fungerar dock bra, alltid nåt.

Hur som helst har vi det toppen på semestern! Ikväll var vi ännu en gång bland de sista som lämnade stranden och sen badade vi i poolen tills dagsljuset försvann och det blev mörkt. Så mysigt!

26 mars 2014

Wifi-krångel




Får se om jag lyckas publicera det här inlägget nu från mobilen eller om hotellets wifi ska fortsätta krångla.

Bilder: Fotad från solstolen på Seaview Resort, Khao Lak. Foto: iPhone. App: Hipstamatic, lins: Yoona film: Rasputin.

Dag 26/100. Bloggat från mobilen. Det här inlägget är en del av bloggutmaningen #Blogg100.

25 mars 2014

Dagvill




Uppkopplingen på hotellet är långsam, inte särskilt stabil och rätt sporadisk. Igår kväll skulle det här inlägget ha publicerats, men wifin samarbetade inte alls. Gör ett nytt försök denna kväll!

Det börjar bli lite svårt att hålla koll på dagarna här i Thailand. Nyss funderade och funderade jag, men visste verkligen inte om det var måndag eller tisdag. Jag kom fram till att det var måndag. Det var fel :) Men det är väl ett tecken på att man slappnat av och kommit in semesterläget och det är ju bra!

Bilder: Nang Thong beach, Khao Lak. Foto: iPhone. App: Hipstamatic, lins: Tinto1884, film: Blanko Freedom13.

Dag 25/100. Bloggat från mobilen. Det här inlägget är en del av bloggutmaningen #Blogg100.

24 mars 2014

Röda




Dag tre i Thailand blev också dag röd. Trots noggrann insmorning med solcreme på oss alla och uv-kläder på barnen, så har de bränt sig på nedre delen av armarna och nedtill på benen. Mattias är illröd över hela överkroppen. Själv har jag sporadiska röda färgfläckar på min blekfeta lekamen. Ytterst osmickrande.

Bild: Nang Thong beach, Khao Lak. Foto: iPhone app: Hipstamatic, lins: Wonder, film: blanko일 + edit i Snapseed (brightness och ambience)

Dag 24/100. Bloggat från mobilen. Det här inlägget är en del av bloggutmaningen #Blogg100.

23 mars 2014

Lugna dagar












Det lugna livet i Thailand fortsätter. Bad i poolerna på fm, en sen lunch i stan på em och shopping av badleksaker som sedan invigdes på stranden fram till solen gick ner. Vi har det bra!



Bilder: Nang Thong beach, Khao Lak. Foto: iPhone inbyggda kameran + app: Hipstamatic.

Dag 23/100. Bloggat från mobilen. Det här inlägget är en del av bloggutmaningen #Blogg100.





22 mars 2014

Bad, bad och åter bad

 
Första hela dagen i Thailand har bestått av bad, mera bad, och så lite mera bad. Barnen skulle kunna ligga i poolen från morgon till kväll och ändå inte ha fått nog. 

Vi har provat alla de olika poolerna, vi har badat i havet och avslutningsvis fick barnen leka i ännu mer vatten när det kom ett skyfall sen vi hade ätit middag inne i stan. 

Bild: Nang Thong beach, Khao Lak. Foto: iPhone, app: Hipstamatic. Lins: Lowy film: Irom 2000 (övre bilden) / lins: Loftus film: Blanko Freedom13 (collaget)

Dag 22/100. Det här inlägget är en del av bloggutmaningen #Blogg100.

21 mars 2014

Ankomst

Framme i Khao Lak och första doppet avklarat! Flygresan med Ving gick otroligt bra, även om det började med en timmes försening från Arlanda. Barnen sov runt sju timmar i ett sprätt och till och med vilde Ville höll sig hyfsat i styr resten av tiden. 

Väl framme väntade en bil på oss som körde oss till vårt hotell i Khao Lak. Jag hittade ett företag på nätet (Kids on board) som man kunde boka transfer med och som hade svensk standard på bilbarnstolar och det funkade jättebra! Så skönt att ha en privatchaufför som körde oss raka spåret till hotellet. 

Vi körde inget charterpaket, utan hade bokat hotell själva, på Centara Seaview Resort. Men det började inget vidare. Jag hade bokat en deluxe-familjelägenhet på 100 kvadrat och det såg så bra ut på pappret, men när vi kom fram visade det sig att det låg en bit ifrån resten av hotellet och stranden, de körde oss i en golfbil från receptionen till vad som kändes som ett lägenhetskomplex. Ingen semesterkänsla alls och visserligen ny, men riktigt ocharmig lägenhet. Det var flera hundra meter till havet och vi kände direkt att där ville vi inte bo och bad att få byta. 

Och byta fick vi, till ett betydligt mysigare rum mitt i hotellområdet, jättenära havet och stor pool. Mycket mindre rum, men läget var betydligt viktigare än storlek på rum! Så vi är verkligen glada att vi kunde ändra, för vi skulle ha suttit ruskigt missnöjda där borta i den stora trista lägenheten, långt ifrån havets brus. 

Vi har inte hunnit med mycket mer än ett kvällsdopp och middag så här dag 1, men det är en dag i morgon också. 

20 mars 2014

Tid för avgång

Nu sitter vi på Arlanda och väntar på att få stiga ombord på planet som ska ta oss från Sverige, snö och kyla. Sov gott och på återhörande från Thailand!

19 mars 2014

Snöstorm




Vilken märklig vinter det har varit! De dagar vi haft snö har varit lätträknade och nu när våren redan kommit en gång, då slår den riktiga vintern till. Unlike på det!

Fast det blir ju fint med snöklädda grenar på bild...

18 mars 2014

Häromdagen

Bråda dagar. Det är mycket som ska fixas och vara klart, både på jobbet och hemma, inför torsdag då vi lämnar landet och styr kosan mot betydligt varmare breddgrader. Kan vara jobbigt när man är mitt uppe i det, men det är ju värt det när man vet vad som väntar. Thailand...

Bild: Hälsingland häromdagen. Foto: iPhone, app: Hipstamatic, lins: Lowy film: Blanko일 

Dag 18/100. Det här inlägget är en del av bloggutmaningen #Blogg100, som går ut på att blogga minst ett inlägg om dagen i 100 dagar.


Follow Bildbloggerian

17 mars 2014

Vinter igen

Förra veckan plockade vi vårblommor. I morse vaknade vi upp till en snövit värld. Det är stora kontraster den här tiden på året. Det är rätt klart vad jag föredrar och det är definitivt inte det som börjar på s och slutar på nö...

Foto: iPhones inbyggda kamera + edit i Snapseed.

Dag 17/100. Det här inlägget är en del av bloggutmaningen #Blogg100, som går ut på att blogga minst ett inlägg om dagen i 100 dagar. 


Follow Bildbloggerian

16 mars 2014

Ett nytt liv

Idag har jag fått träffa det här lilla pyret för första gången. En nio dagar gammal pojke som jag är stolt gammelmoster till. Jag var bara elva år när jag blev moster till hans pappa och trettio år senare har han fått en egen liten bebis. Nästa gång vi ses hoppas jag att mina egna barn inte är så snoriga och förkylda, så att vi kan få titta lite närmare vår nya släkting :)

Bild: En sovande liten släkting. Foto: iPhones inbyggda kamera + edit i Snapseed.

Dag 16/100. Det här inlägget är en del av bloggutmaningen #Blogg100, som går ut på att blogga minst ett inlägg om dagen i 100 dagar. 


Follow Bildbloggerian

15 mars 2014

Kärlek

Gos på hög nivå mellan Ellie och fåret Rebecka. Det var ömsesidig kärlek och det var inte lätt att få med sig Ellie från fåren idag, hon har kunnat sitta där i timmar omringad av fåren som nästan stod på rad för att få mysa och gosa. Det var så fint att se henne sitta där helt uppfylld av kontakten med djuren.

Bild: Barnen och fåren idag. Foto: iPhone App: Hipstamatic. Lins: Loftus. Film: Robusta + edit i Snapseed.

Dag 15/100. Det här inlägget är en del av bloggutmaningen #Blogg100, som handlar om att blogga minst ett inlägg om dagen i 100 dagar.


Follow Bildbloggerian

14 mars 2014

Visby


Bild: Visby en dag i januari. App: Hipstamatic. Lins: Tinto1884. Film: Robusta

Dag 14/100. Det här inlägget är en del av bloggutmaningen #Blogg100, som handlar om att blogga minst ett inlägg om dagen i 100 dagar.  

Follow Bildbloggerian

13 mars 2014

Solvärme på kinden

Solen har lyst från blå himmel idag och kinderna blev faktiskt varma av solens strålar när jag stod lutad mot en husvägg och sög i mig energi efter lunchen idag. Underbart! Men det sägs att snön ska komma snart, kan det verkligen vara så?! 

Bild: Gamla Stan sedd från tunnelbanefönstret. Foto: iPhone. App: Hipstamatic. Lins: Loftus. Film: Robusta + crop och unsharp mask i Photoshop.

Dag 13/100. Det här inlägget är en del av bloggutmaningen #Blogg100, som handlar om att blogga minst ett inlägg om dagen i 100 dagar. 

Follow Bildbloggerian

12 mars 2014

Färgstarkt


Dramatisk himmel ikväll i Stockholm. 

Bild: iPhone. App: Hipstamatic. Lins: Lowy. Film: Robusta

Dag 12/100. Det här inlägget är en del av bloggutmaningen #Blogg100, som handlar om att blogga minst ett inlägg om dagen i 100 dagar. 

11 mars 2014

Blått


Bild: iPhone. App: Hipstamatic. Lins: Loftus. Film: blanko일 

Dag 11/100. Det här inlägget är en del av bloggutmaningen #Blogg100, som handlar om att blogga minst ett inlägg om dagen i 100 dagar. 
Follow Bildbloggerian

10 mars 2014

Glad


Bild: Ellie med chokladmuffinsmun. Foto: iPhone, edit i Photoshop.

Dag 10/100. Det här inlägget är en del av bloggutmaningen #Blogg100, som handlar om att blogga minst ett inlägg om dagen i 100 dagar.  

Follow Bildbloggerian

09 mars 2014

Vårkänslor

Idag har vi haft vår i Stockholm! Sol, blå himmel och ljumma vindar - som balsam för en frusen vintersjäl. Och så var det en stor dag för Ville, som var hem till en dagiskompis och lekte för första gången.

Bild: En blomplockande Ville. iPhone. App: Hipstamatic. Lins: Loftus. Film: blanko일 

Dag 9/100. Det här inlägget är en del av bloggutmaningen #Blogg100, som handlar om att blogga minst ett inlägg om dagen i 100 dagar.  

Follow Bildbloggerian

08 mars 2014

Kista


Bild: Kista tower sett från t-banestationen i Kista. iPhone. App: Hipstamatic. Lins: Wonder. Film: blanko일 

Dag 8/100. Det här inlägget är en del av bloggutmaningen #Blogg100, som handlar om att blogga minst ett inlägg om dagen i 100 dagar.  


Follow Bildbloggerian

07 mars 2014

Mello

Ikväll var jag på genrepet av finalen i Melodifestivalen tillsammans med min femåring och bästisen med hennes mamma, en upplevelse för flickorna! Dom dansade mest till Alcazar, men undrar om inte Ace Wilder var populärast ändå. Min röst får hon i alla fall! I'm busy, busy, busy doin nothing at all...

Bild: Ace Wilder på genrepet av Melodifestivalen. iPhone. App: Hipstamatic. Lins: Americana. Film: blanko일 

Dag 7/100. Det här inlägget är en del av bloggutmaningen #Blogg100, som handlar om att blogga minst ett inlägg om dagen i 100 dagar.  


Follow Bildbloggerian

06 mars 2014

Djup




Bild: St Eriksplans tunnelbanestation. iPhone. App: Hipstamatic. Lins: Loftus. Film: BlacKeys Extra Fine

Dag 6/100. Det här inlägget är en del av bloggutmaningen #Blogg100, som handlar om att blogga minst ett inlägg om dagen i 100 dagar.


05 mars 2014

Spiral


Istället för att ta trappan upp, tog jag en bild av den när jag klev ur hissen på jobbet i morse.
Kanske ska jag lyckas göra tvärtom i morgon. Under kan ju ske har jag hört.

Bild: Spiraltrappan på jobbet. iPhone. App: Hipstamatic. Lins: Loftus. Film: BlacKeys Extra Fine

Dag 5/100. Det här inlägget är en del av bloggutmaningen #Blogg100, som handlar om att blogga minst ett inlägg om dagen i 100 dagar.  


Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,


Follow Bildbloggerian

04 mars 2014

Utan titel




En dag till utan att fotografera något, det måste vara rekord. I morgon är det skärpning som gäller!

Bild: tagen på landet för ett par veckor sen. App: Hipstamatic. Lins: Loftus. Film: blanko일

Dag 4/100. Det här inlägget är en del av bloggutmaningen #Blogg100, att blogga minst ett inlägg om dagen i 100 dagar.


03 mars 2014

En dag utan bilder

Idag har jag inte tagit en enda bild. Det händer inte ofta. Det blev inte ens en bild genom tunnelbanefönstret på väg till jobbet. iPhonen åker ofta upp på bron mellan Gamla Stan och Slussen. Jag brukar kolla in på @hipstaweekly för att se vilken Hipstamaticfilm eller -lins som gäller för dagen och sen ta en bild på vyn mot Gamla Stan. Ibland hamnar den på Instagram, ibland inte.

Idag blev det ingenting. Men det gör knappast något. Jag har 12 423 bilder i telefonen, så det finns att välja på. Här blev det en bild från jobbet. Ja, eller snarare från balkongen på jobbet. Är det ett tefat man skymtar där till höger om Globen?
Bild: Götgatan, Stockholm. iPhone 5/Hipstamatic. Lins: Ray Mark II, film: blanko BL4 + edit i Snapseed

Dag 3/100. Det här inlägget är en del av bloggutmaningen #Blogg100, att blogga minst ett inlägg om dagen i 100 dagar. 

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,
Follow Bildbloggerian

02 mars 2014

Grått - dag 2/100 #blogg100


Det blev en familjedag på Skansen idag. Grilla korv till lunch, lek på Lill-Skansen och så avsluta med att klappa pytonorm och hårig spindel på Skansen-Akvariet. Ingen bild på det dock.

Grått grått grått var det. Som de flesta dagar de senaste månaderna. Så det var lika bra att förstärka det grå med en film och lins i Hipstamatic som passar dagar som denna. Jag har på senare tid haft en förkärlek för den här kombon, med de gråblå tonerna och strukturen som filmen skapar.
Bild: Skansen, mot Gärdet. iPhone5/Hipstamatic. Lins: Wonder, film: blanko

Dag 2 av 100 i bloggutmaningen Blogg100.

Follow Bildbloggerian

01 mars 2014

Dag 1 #blogg100

Mitt bloggande har gått i vågor (på senare tid på väldig sparlåga) sen jag startade min första blogg för en herrans massa år sedan. Det började med en skrivblogg, men sedan gick jag år 2006 över till fotobloggande här i Bildbloggerian och ytterligare ett par år senare startade jag en populära fotoutmaningen Fototriss, som jag nu drivit i snart sex år.

Förutom mina två huvudbloggar har jag haft flera andra parallella bloggar och under ett år, när jag väntade mitt första barn, hade jag faktiskt en blogg där jag varje dag under året lade upp en bild och skrev några rader om dagen som varit. Jag har försökt några gånger till att få till de här korta dagliga inläggen, fast så här under småbarnsåren är det inte alltid så lätt att hinna med allt och hittills har jag inte lyckats fullt ut. Det är Instagram som blivit min drog de senaste åren och där mitt fotointresse får blomma. Nästa varje dag.

Så nu ska jag banne mig haka på Blogg100-utmaningen, startad av Fredrik Wass på Bisonblog och som nu genomförs för tredje året! För hej, nu handlar det ju bara om att göra minst ett dagligt blogginlägg under 100 dagar, inte ett helt år, så det är klart jag klarar det. Hoppas jag :)

Jag är en fotobloggare, så självklart kommer mina inlägg under de kommande 100 dagarna ha bilden i fokus, snarare än orden. Dagens bild handlar om cirklar på en vägg i Bromma Blocks, och min dotter som fick ställa upp som modell. Fotograferat med min iPhone, som nästan alltid numera. App: Hipstamatic, plus redigering i Snapseed.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,
 
Follow Bildbloggerian